Üç kuşak köprüsü sapan ve misket

Güncelleme Tarihi:

Üç kuşak köprüsü sapan ve misket
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 01:00

Keçiören Güçsüzler Yurdu’nu ziyaret eden öğrenciler, büyüklerinden geçmişte oynanan oyunları öğrendi. Genç öğrenciler, misket oynayıp sapan atmayı öğrendi.

Haberin Devamı

Üç kuşak köprüsü sapan ve misket
"Üç Kuşak Köprüsü: Zamansız Oyun ve Oyuncaklar" isimli Erasmus projesi kapsamında, Hacı Sabancı Ortakolu'nun 15 öğrencisi, Keçiören Güçsüzler Yurdu’nu ziyaret etti. Proje koordinatörü Havva Geylan, iki yıldır sürdürdükleri projenin ilk uygulama gezisini yaptıklarını söyledi. Ziyaretlerde, çocukların büyüklerine soru sorarak geçmişte oynanan oyunları öğrendiklerini, eski yaşantıları tanımaya çalıştıklarını kaydeden Geylan, “Güçsüzler Yurdu’nda çocuklarımızın gezileri sonrasında ‘sosyal müfredat’ oluşturacağız. Amacımız en küçüklerle en büyükleri buluşturmak. Bu buluşmada oyuncakları araç olarak kullanıyoruz. Büyükler ailede zamk görevi görüyorlar. Ailenin tarihçileri ninelerimiz ve dedelerimiz. Büyüklerimizi tarih kitapları olarak görüyoruz. Onlardan öğreneceğimiz ne varsa çocuklarımızın öğrenmesini istiyoruz. Çalışma neticesinde proje amacımızın gerçekleşmesi ve sürekliliğin sağlanması için müfredat önerisi hazırlayarak eğitim hayatına da yön vermeye çalışacağız” diye konuştu.
Türkiye’nin koordinatörlüğünü yaptığı projede; Norveç, Kuzey İrlanda, Fransa, İtalya, Romanya, Bulgaristan ve Letonya yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!