Üç cumhurbaşkanı, aynı yerde aynı anda tatilde

Güncelleme Tarihi:

Üç cumhurbaşkanı, aynı yerde aynı anda tatilde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 15:24

Fransa’da beşinci cumhuriyet tarihinde ilk kez birbirine düşman üç Cumhurbaşkanı François Hollande, Nicolas Sarkozy ve Jacques Chirac, aynı yerde, aynı zamanda tatile çıkıyor.

Haberin Devamı

Birbirinden hoşlanmayan üç Cumhurbaşkanı, Var bölgesinde bir kaç kilometre uzaklıktaki yazlıklarda geçirdikleri tatil boyunca ortak hiçbir program planlamadığı gibi, karşılaşmamak için de dikkatli davranıyor.

Hollande, devlet yazlığı Bregançon Şatosu’nda, Sarkozy eşi Carla Bruni’ye ait Cap Negre’deki yazlığında, Chirac ise yakın dostu işadamaı François Pinault’nun aynı bölgedeki yazlığında tatilini geçiriyor. Hollande Suriye ve ekonomi dosyalarının ağırlığında tatilini çalışarak, Sarkozy bisiklet başta olmak üzere bol bol spor yaparak ve ekibiyle sürekli telefonlaşarak, ‘keyif adamı’ olarak bilinen 79 yaşındaki Chirac ise tatilini dinlenerek geçiriyor.

BİRBİRLERİYLE KARŞILAŞMAKTAN KAÇINIYORLAR / FOTO GALERİ

Birbirlerine sadece bir kaç kilometre yakın olduğu halde hiçbir görüşme programı açıklamayan üç lider, mümkün olduğu kadar karşılaşmamaya özen gösteriyor. Bir gün önce Sarkozy’nin bisikletle görüldüğü Bormes Les Mimosas Meydanı'na, ertesi gün sevgilisi Valerie Trierweiler ile gelen Hollande, halkın büyük ilgisiyle karşılaştı.

Chirac’ın, kendi partisinden aday olan Sarkozy’ye değil, Sosyalist aday Hollande’a oy vereceğini açıklamasının ardından Fransız sağının iki cumhurbaşkanı Sarkozy ve Chirac arasında soğuk rügarlar esiyor. Başlarda yaz tatilllerinde birbirlerini ziyaret eden iki sağcı lider, Chirac’ın bu açıklamasından sonra tümüyle koptu. ‘Sarkozy’ye duyduğu nefreti’ bilinen 79 yaşındaki Chirac, iki hafta önce aynı seçim bölgesinden  geldiği Hollande ile Corezze’deki yazlık şatosunda buluşmuştu. Bu nedenle Hollande ile de bir araya gelmeleri beklenmiyor. Sonuçta sürpriz bir adım olmazsa, üç Cumhurbaşkanı'nın karşılaşması beklenmiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!