TYP, 3 ay daha uzadı

Güncelleme Tarihi:

TYP, 3 ay daha uzadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 13:51

TYP, 3 ay daha uzadı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Orman İşletme Müdürlüğü’nde istihdam edilen Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 6 aydır çalışan personellerin çalışma süreleri 3 ay daha uzatılarak İŞKUR ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Protokolü, İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede ile Yalova Orman İşletme Müdürü Mehmet Bilinmiş imzaladı. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, TYP dahilinde bünyelerinde çalışan vatandaşların yıl içinde 6 aylık program için istihdam edildiği hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ancak dikim sezonuna girdiğimiz şu günlerde 3 ay daha bu sürenin uzatılmış olması hem ormancılık faaliyetlerinin yerine getirilmesinde hem de çalışan vatandaşlarımızın istihdam edilerek aile bütçelerine katkıda bulunmaları hepimizi memnun etmiştir. Sonbaharda TYP kapsamında devam edecek personeller ile fidan dikim programlarının yanında Türkiye’nin ilk ve tek olan kestane gal arısı zararlısına karşı biyolojik mücadele kapsamında faydalı böcek üretme laboratuarında gallerin toplanması, temizlenmesi ve tasnif edilmesi işlerinde çalıştırılacaktır.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!