TYÇP'den 925 kişi faydalanıyor

Güncelleme Tarihi:

TYÇPden 925 kişi faydalanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 10:27

TYÇP'den 925 kişi faydalanıyor

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - TÜRKİYE İş Kurumu (İŞKUR) Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, Toplum Yararına Çalışma Programı'ndan (TYÇP) il genelinde 925 kişinin faydalandığını belirterek, "TYÇP uzun süre işsiz kalan vatandaşların topluma entegresini sağlıyor" dedi.
İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, Afyonkarahisar'da İŞKUR tarafından TYÇP kapsamında kamu kurumlarında istihdam edilen kişi sayısının arttığını söyledi. TYÇP'nin öneminden bahseden Karakaya, "TYÇP uzun süre işsizlerin topluma entegresini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bir programdır. Kamu kurumlarıyla yaptığımız bir programdır. Kaymakamlıklar, özel idareler, belediyeler, köylere hizmet götürme birlikleriyle gerçekleştiriyoruz. 23 Temmuz itibariyle 925 vatandaşımız TYÇP'den başlamış bulunmaktadır. Ayrıca toplam sayıya baktığımız zaman 2 bin 125 vatandaşımız bu programdan faydalanmaktadır. Toplumda uzun süre işsizlerin entegresinde çok önemli bir programdır" dedi.
İŞ BAŞI EĞİTİM
Özel sektördeki firmalarda uygulanan iş başı eğitim sistemine de değinen Karakaya, "İş başı eğitim programımız özel sektörle gerçekleştirdiğimiz bir programdır. Özellikle toplumda kamu kurumlarından sonra özel sektör de bizim için çok önemlidir. Özel sektördeki insanların işe alışma ve staj programı olarak düzenliyoruz. Program 90 gün sürmektedir. Bu süre içerisinde ücretlerini, genel sağlık sigortalarını, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını biz ödüyoruz. Şu anda yaklaşık 1680 kişi bu programdan faydalanmaktadır. Özel sektör için çok önemli bir fırsattır. Buradan tüm özel sektör işverenlerine sesleniyoruz; kurumumuzu ziyaret etsinler ve iş başı eğitim çalışması hakkında bilgiler alsınlar. Kendilerine yardımcı olalım. Şu anda bu programdan il genelinde özel sektörde 439 firma yararlanıyor. Geçen yıl 925 firma ile yapmıştık. İnşallah bu yıl da 1000 firma sayısına ulaşacağız. İş başı eğitim programı çerçevesince başlayan her iki vatandaşımızdan birisi işe sigortalı olarak devam etmektedir. İş başı eğitim programını önemsiyoruz. Daha başarılı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!