TÜYAP Kitap Fuarı’na 7 dilde ‘hoş geldiniz’

Güncelleme Tarihi:

TÜYAP Kitap Fuarı’na 7 dilde ‘hoş geldiniz’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2005 00:00

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından bu yıl ‘Avrupa’daki Türkiye, Türkiye’deki Avrupa’ temasıyla Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 24. İstanbul Kitap Fuarı dün açıldı.

16 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek fuarın açılışında TÜYAP Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, fuara katılan yabancı konuklara 7 ayrı dilde ‘Hoşgeldiniz’ dedi. Yaklaşık 450 yayınevi ve sivil toplum örgütünün katıldığı fuar, dün TÜYAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ercan Karakaş, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, fuarın Onur Yazarı Vüs’at O. Bener’in eşi Ayşe Bener tarafından açıldı. Fuara katılamadan hayatını kaybeden Vüs’at O. Bener’in eşi Ayşe Bener, açılışta duygusal anlar yaşadı. Fuarda 210 etkinlikte 750 yazar, sanatçı, bilimadamı, gazeteci ve politikacı kitapseverlerle buluşacak. Fuara Almanya, Avusturya, ABD, Ermenistan, İran, Küba, KKTC, Makedonya ve Yunanistan’dan yayınevleri de katıldı.

30 kitabını imzalattı

Fuardaki imza günlerinde en çok ilgiyi yeni kitabı ‘Güneşin Zaferi’ni imzalayan Zambiyalı Yazar Wilbur Smith ile ‘Şu Çılgın Türkler’in yazarı Turgut Özakman gördü. Smith’in hayranlarından Gül Engin Deniz ve Yücel Akyüz yazarın bugüne kadar yazdığı 30 kitabı da kendisine imzalattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!