Tutuklu kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Tutuklu kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 21:25

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın uğradığı saldırının tek tutuklu sanığı olan Ahmet Şengüler de ilk duruşmada tahliye oldu.

Haberin Devamı

Sanıklar Fuat Elmas, Kamuran Ergin ve Uğur Adıyaman’ın da adli kontrolü kaldırıldı. Ahmet Hakan’ı evinin önüne kadar takip edip döven saldırganlar Ahmet Şengüler ile tutuksuz yargılanan Yahya Kemal Gezer, Kamuran Ergin, Soner Arık, Uğur Adıyaman, Fuat Elmas, Nezih Özbirinci dün İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hâkim karşısına çıktılar.

Ahmet Hakan’ın katılmadığı duruşmada koruması müşteki Cemal Ceyhun Kıral hazır bulundu. Sanık Şengüler savunmasında, “Ahmet Hakan’a ne vurduk ne hakarette bulunduk. Kamuran Ergin’in elini tutan koruma ona vuracak diye Ahmet Hakan’ı ittim. O da duvara çarpıp koşmaya başladı. Arabalara çarpıp düştü. Gözlüğünün kırıldığını duydum. Avukatım aracılığıyla gözlüğünün parasını da gönderdim” dedi.

Eski özel harekât polisi Yahya Kemal Gezer ise, “İsmimi verenlerin baskı altında söylediklerini düşünüyorum” diye konuştu. Kamuran Ergin, “Sadece soru soracaktık” savunması yaptı. Soner Arık ise, “25 bin TL için kimsenin kalbini kırmam” dedi. Uğur Adıyaman da, “Emniyette vermiş olduğum ifadelerin yüzde 99’u dayak, zulüm ve işkence altında verildi. Yahya Kemal Gezer’in ismini vermem için bana iki gün işkence uygulandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

İSTENEN CEZALAR

SALDIRIYLA ilgili iddianamede Ahmet Şengüler’in, ‘Mala zarar verme’, ‘Kasten silahla yaralamaya teşebbüs’, ‘Basit yaralama’, ‘Kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama’ ve ‘Hakaret’ suçlarından 3 yıldan 12 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. Diğer 6 şüphelinin ise  ‘Mala zarar verme’, ‘Kasten silahla yaralamaya teşebbüs’, ‘Basit yaralama’, ‘Kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama’ suçlarından 2 yıl 8 aydan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!