TÜRSAB, turizmi geliştirmek için Kars ve Ağrı'da

Güncelleme Tarihi:

TÜRSAB, turizmi geliştirmek için Kars ve Ağrıda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 12:10

TÜRSAB, turizmi geliştirmek için Kars ve Ağrı'da

Haberin Devamı

KARS, (DHA)- Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır illerinin tanıtımı ve turizm destinasyonlarının geliştirilmesi amacıyla Serhat Kalkınma Ajansı’yla (SERKA) imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde ilk toplantısını Kars’ta yaptı.
    Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars’ta faaliyet yürüten SERKA ile TÜRSAB arasında, bölge illerinin turizm kapasitelerinin arttırılması amacıyla geçen ay imzalanan işbirliği protokolünün hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandı. Kalkınma Ajansları arasında ilk kez SERKA ile bu konuda protokol imzalayan TÜRSAB, 7 kişilik yönetici kadrosuyla ilk toplantıyı Kars'ta gerçekleştirdi. 
 TÜRSAB heyeti, toplantı öncesi Vali Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Büyük Kale Otelde düzenlenen toplantıya SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, TÜRSAB’ın İncoming Turizm Komitesi Başkanı Aziz Ciga ve Kültür Turizmi Komitesi Başkanı Erdal Çeri, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, üniversite temsilcileri, illerin Kültür ve Turizm Müdürleri, kaymakamlar, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ile SERKA uzmanları katıldı. 
    Toplantıda, yol haritasına temel teşkil edecek kısa, orta ve uzun vadeli hedefler için görüş alışverişinde bulunuldu. Doğa ve kültür turizmi açısından bölge potansiyelinin tespit edilmesi, turizmi geliştirici tedbirlerin belirlenmesi ve pilot uygulamaların başlatılması kısa vadeli hedef olarak seçildi. Orta vadeli hedef olarak, Acentaların bölgeyi tanıtan tur paketleri oluşturması için bölgeyle ilgili bilgilendirme, info gezileri, bölgenin kültürel ve tarihi değerlerini tanıtan projelerin, iyileştirilen destinasyonların tanıtımının yapılması, maliyeti düşürücü ve rekabeti artırıcı önlemlerin alınması kararlaştırıldı. Bölgede turizm çeşitlerinin geliştirilmesi, geceleme sürelerinin ve turizm gelirlerinin arttırılması uzun vadeli hedef olarak belirlendi. Toplantıda ayrıca, kentlerde bulunan somut ve somut olmayan kültürel değerler envanterinin TÜRSAB ile paylaşılması ve bu çerçevede önceliklerin belirlenmesine karar verildi.
    Kars'tan Ağrı’ya geçen TÜRSAB ekibi, Vali Musa Işın başkanlığında ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr.Yusuf Çetin ile ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri  katıldı. Toplantının ardından TÜRSAB heyeti, Doğubayazıt ilçesine geçerek İshak Paşa Sarayını gezdi. Bölgeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB heyeti, bölge illerinin turizm açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu ve kurumların işbirliğine açık olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!