TÜROFED BaÅŸkanı Ayık: Avrupalı tüketici Türkiye'den vazgeçmez

Güncelleme Tarihi:

TÜROFED Başkanı Ayık: Avrupalı tüketici Türkiyeden vazgeçmez
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 27, 2017 11:18

TÜROFED Başkanı Ayık: Avrupalı tüketici Türkiye'den vazgeçmez

Haberin Devamı

Levent YENİGÜN / KEMER(Antalya), (DHA) - TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Avrupalı turistin Türkiye'den hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini düşündüklerini belirterek, "Muhtemelen referandumun arkasından Avrupa'da da bir geri dönüş bekliyoruz" dedi.
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Rusya ve Avrupa pazarı ile iç pazara ilişkin değerlendirmede bulundu. Rus pazarından gelen erken rezervasyon rakamlarının sevindirici olduğunu, ancak bundan sonrasının nasıl devam edeceğiyle ilgili kesin bilgiye sahip olmadıklarını aktaran Osman Ayık şunları söyledi:
"Ama görüntü Rusya Federasyonu'nda bizim 2015'teki rakamlarımızın seviyesine, belki onun da üstünde bir rakama çıkacağımızı ÅŸu günkü verilerden alabiliyoruz. Erken rezervasyon rakamları oldukça sevindirici. 2015 rakamlarının üstünde, 2014 rakamlarına yaklaÅŸmış gibi görünüyor. Süreçte herhangi bir olumsuzluk yaÅŸamadığımız takdirde Rusya Federasyonu ve diÄŸer bağımsız devletler topluluÄŸundan da önemli sayıda bir akışın olmasını 2017 yılında bekliyoruz. Åžu andaki durum onu gösteriyor."Â
'TÃœRKÄ°YE RAKÄ°PSÄ°Z BÄ°R ÃœRÃœN SUNMAKTA'
Avrupa pazarında son yaşanan gerilim ve referandum sürecinin rezervasyon akışlarında durağanlığa neden olduğunu vurgulayan Osman Ayık, referandumun ardından Avrupa pazarında bir geri dönüş beklediklerini kaydetti. Ayık şöyle konuştu:
"Çünkü Türkiye'nin Avrupa pazarı nezdinde vazgeçilmez bir destinasyon olduÄŸunu biliyoruz. Tüketicinin Türkiye ürününe bir baÄŸlılığı vardır. Almış olduÄŸu hizmet ve ödediÄŸi paranın karşılığı açısından bakıldığında Türkiye rakipsiz bir ürün sunmakta tüketiciye. Dolaysıyla da Avrupalı tüketicinin Türkiye'den hiçbir zaman vazgeçmeyeceÄŸini düşünüyoruz. Muhtemelen referandumun arkasından Avrupa'da da bir geri dönüş bekliyoruz."Â
'İÇ PAZAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'
Turizmcinin şu an elindeki garantinin iç pazar olduğunu ve son 5- 6 yılda yapılan çalışmalarla iç pazarda özellikle geçen yıl inanılmaz artış sağladıklarına dikkati çeken Osman Ayık, "Bu trendi devam ettirmemiz lazım. İç pazar bizim için çok önemli. En kısa süre içerisinde arzumuz, iç pazarı 10 milyon seviyesine çıkartarak en büyük kaynak pazarımız şekline dönüştürmek" dedi.
İÇ PAZARA YÖNELİK KAMPANYA ÖNERİSİ
Siyasi otoriteden iç pazarı canlandıracak enstrümanları; özel tatil kredileri ve emeklilere özel projeler gibi enstrümanları devreye sokmasını beklediklerini vurgulayan Osman Ayık, şunları kaydetti:
"Belki de iç pazara yönelik şöyle bir kampanya da baÅŸlatmak lazım. 'Önce ülkeni tanı' mantığıyla yurt dışına yapılan bir takım seyahatleri de yurt içinde tutmanın çok önemli olduÄŸunu düşünüyoruz. Benzer uygulamaları birçok ülke yapıyor. Rusya Federasyonu kendi tatil bölgelerini canlandırmak için orada tatil yapılması anlamında faaliyetler sürdürüyor. Almanya bunu yapıyor. Avrupa ülkelerinin birçoÄŸu kendi potansiyellerini kendi içerisinde tutma adına bir takım faaliyetlerini sürdürüyor. Benzer faaliyetleri biz de ülke içerisinde yapıp, 10 milyonluk sayıyı en kısa süre içerisinde ulaÅŸmamız lazım."Â

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!