Turnuvada ikinci olan genç, kalbine yenildi

Güncelleme Tarihi:

Turnuvada ikinci olan genç, kalbine yenildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 09:15

İZMİR'de düzenlenen okullar arası güreş turnuvası final maçı sonunda il ikincisi olan 16 yaşındaki Okan Alabıçak, annesiyle telefonla konuşurken fenalaşarak yere yığıldı.

Hastaneye kaldırılmak istenen genç sporcu ambulansta hayatını kaybetti. Genç Alabıçak'ın kalp krizi geçirdiğinden şüphelenildiği belirtildi.

Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi iklimlendirme bölümü 11'nci sınıf öğrencisi Okan Alabıçak, aynı zamanda Ödemiş Belediyespor'un ve okuduğu okulun güreş takımında yer alıyordu. Buca Afetevleri Spor Salonu'nda devam eden okullararası il birinciliği karşılaşmalarında, ‘96 kilo’ kategorisi ile yarı final maçında rakibini yendikten sonra finale yükselen Alabıçak final maçında rakibine yenilerek İzmir İkincisi oldu.

TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ DE VARDI

İlköğretim yıllarında, yaklaşık üç sene önce Türkiye 3'ncülüğü ve Türkiye 2'nciliği de elde eden genç Alabıçak, final müsabakansının ardından yaklaşık 15 dakika sonra annesi Zübeyde Alabıçak'ı aradı. Henüz üzerindeki sporcu mayosunu çıkarıp kıyafetlerini değiştirmeden annesine ikinciliğini haber vermek için telefon açan Alabıçak, annesiyle telefonda konuşurken fenalaşarak merdivenlere yığıldı. Alabıçak'a, salonda bulunan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi gerçekleştirirken çağırılan sağlık ekipleri, genç sporcuyu Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırmak istedi. Ambulansla hastaneye giderken yapılan tüm müdahalelerekarşın genç Alabıçak kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

Alabıçak'ın takım arkadaşları ve öğretmenleri, hastaneye akın ederken Ödemiş'ten gelen ailesi, ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu.
Kalp krizi geçirdiğinden şüphelenilen genç Alabıçak'ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na sevkedildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!