TÜRMOB’tan Yeni Türk Ticaret Kanunu raporu

Güncelleme Tarihi:

TÜRMOB’tan Yeni Türk Ticaret Kanunu raporu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 00:00

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Türk Ticaret Kanunu raporu hazırladı.

Haberin Devamı

TÜRMOB Genel Başkanı  , Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) Türkiye’yi gelişmiş dünyanın ayrılmaz ve çok önemli bir unsuru haline getireceğini vurguladı.

Dünya değişiyor

Genel Başkanı Sanlı, Türk ticari hayatının değişen dünyaya uyum sağlaması gerektiğini belirterek, “İş dünyamızı temsil eden kurumlarımızın da Yeni Türk Ticaret Kanunu desteklemeleri, değişimden yana olmaları ve bu sürece hazırlanmaları tüm kesimlerin değişime hazır olduğunu göstermektedir. Türk ticari hayatı ve uygulamacılar uluslararası uygulamaların bir parçası olmalı ve değişime öncülük ederek, Türkiye’yi hep birlikte dünya liginin en güçlü ülkesi haline getirmeli. Bunun için ihtiyacımız olan yasal zemini TTK bizlere sunmaktadır. Küresel dünya değişirken, bizim bu değişimin dışında kalmamızı istemek, bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük olur. İş dünyamızın ve TÜRMOB’un arzusu yeni TTK’nın mutlaka Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girmesi yönündedir.

Haberin Devamı

İhtiyaca cevap

Raporda, Türkiye’deki işletmelerin dünya piyasaları ile rekabet gücüne haiz, etkin ve güvenilir aktörler olarak yerini alması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, “Ticari hayatımızın yeniden düzenlenmesi artık bir zorunluluk haline gelmişti ve yeni Türk Ticaret Kanunu da bu ihtiyaca cevap verecek” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!