'Türkülerle Çanakkale' ayakta alkışlandı

Güncelleme Tarihi:

Türkülerle Çanakkale ayakta alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 13:01

'Türkülerle Çanakkale' ayakta alkışlandı

Haberin Devamı

GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde 'Türkülerle Çanakkale Zaferi' konseri, salonu dolduran davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Çanakkale zaferinin 101'inci yıldönümü nedeniyle İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı'nda sahne alan GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ekibinin seslendirdiği Çanakkale türküleri, sinevizyon ile sahneye yansıtılan savaş görüntüleriyle buluşturuldu. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve akademisyenler, öğrenciler ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiği konserde Çanakkale Savaşı dönemini anlatan video görüntüleri duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Çanakkale türküleri dışında Anadolu'nun farklı yörelerine ait türkülerin de seslendirildiği konserde semazen ve mehteran gösterileri de yer aldı. Konser sonunda salonu dolduranlar kendilerine unutulmaz bir gece yaşatan sanatçıları ayakta alkışladı.

Program sonunda Genel Sanat Yönetmeni Sanatçı Öğretim Elemanı Dr. Hakan Tatyüz'e çiçek takdim eden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ekibine teşekkür etti. GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü ve grubun Genel Sanat Yönetmeni Hakan Tatyüz gecenin anısına Prof. Dr. Dereli'ye Gaziantep'e özgü olan sedef işçilikli takı kutusu ile kutnu kumaşından yapılmış kravat hediye etti.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

UA(ÖK)(27.3.2016,FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!