Türkoğlu'nda seracılık yaygınlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkoğlunda seracılık yaygınlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 13:29

Türkoğlu'nda seracılık yaygınlaşıyor

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın Türkoğlu İlçesi'ne bağlı Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi'nde 6 yıl önce başlayan seracılık yaygınlaşmaya devam ediyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yönlendirmesiyle 2010'da 23 dekarlık bir alana kurulan serada üretimin yapılan Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi'nde şimdi 250 dekarlık bir alanda sera üretimi yapılıyor. Seralarda incelemelerde bulunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, Kahramanmaraş'ta seracılığın her geçen yıl artarak devam ettiğini söyledi. Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi'nde 250 dekarlık alanın dışında 100 dekarlık yeni bir sera kurulumunun devam ettiğini ifade eden Emiralioğlu, "Bununla birlikte 350 dekarlık alanda üretim yapacaklar ve inanıyorum ki bu artış her geçen yıl artarak devam edecektir" dedi.

Türkoğlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından gerek kurulum aşaması gerekse üretim ve pazarlama aşamasında yakından takip edilen seralar da, yetiştiricilik, zirai mücadele yöntem ve teknikleri, gübreleme hakkında üreticilere düzenli olarak teknik destek sağlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!