Türkiye’yi suçlayan raporu savundu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi suçlayan raporu savundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 21:26

Almanya İçişleri Bakanlığı’nın Türk hükümetinin İslamcı terör örgütlerini desteklediği yönünde bir rapor hazırlamasının ardından çıkan tartışmalarla ilgili Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Bild am Sonntag gazetesine açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Maiziere, Türkiye için ‘İslamcı grupların merkezi eylem platformu’ nitelemesi yapılan raporu “Yazılanlar Türkiye gerçeğinin bir parçasının vurucu izahı” diyerek savundu. Maiziere, “Türkiye, bakanlığınızın söylediği kadar tehlikeli mi” sorusuna “Medyada yazılanlar, ülkedeki güncel durumun küçük bir bölümü. Komplike bir durum var şimdi. Yıllardır Türkiye’nin AB üyeliğine karşıyım. Türkiye, NATO üyesi ve mülteci krizi ve uluslararası terörizmle mücadelede önemli bir müttefik. Müttefiklerimizle ilişkide uyanık analiz yapmalıyız, saf olmamalıyız. Ankara’nın darbe girişiminden sonra aldığı önlemlerin çoğu orantısız. İnsan haklarına tam uygun değil” cevabını verdi.

Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ise İçişleri Bakanı Maiziere’nin Türkiye eleştirilerini ‘seçim taktiği’ olarak niteledi. Eylül ayında Almanya’da üç eyalette yerel seçimler yapılacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!