Türkiye'ye sığınan Iraklı Türkmenler

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye sığınan Iraklı Türkmenler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 13:57

- Haliliye Belediyesi, sığınmacılara gıda ve giyim yardımında bulundu

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Haliliye Belediyesi, Türkiye'ye sığınan Iraklı Türkmenler'e yardımda bulundu.

Terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle Irak'tan kaçarak Türkiye'ye sığınan Türkmenler, kendi imkanlarıyla hayata tutunmaya çalışıyor.

Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karaköprü ilçesine bağlı Tülmen Mahallesinde yaşamını sürdüren çoğunluğu çocuk bir grup Iraklı Türkmen'i ziyaret etti.

Sığınmacılarla görüşüp ihtiyaçlarını tespit eden ekipler, ailelere gıda ve giyim yardımında bulundu.

Bir grup Türkmeni evinde misafir eden Erdoğan Rastgeldi, belediyeye yardımlarından dolayı teşekkür ederek, hayırseverlerden destek beklediklerini belirtti.

Sığınmacıların kış şartlarının ağırlamasıyla daha çok zorlandıklarını ifade eden Rastgeldi, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Irak'ın Telafer kentinden gelen Türkmen ailenin perişan durumda olduğunu görünce kendilerine evimi verdim, yanıma aldım. İhtiyaçlarını elimden geldiği kadar karşılamaya çalıştım. Haliliye Belediyesi'ne de müracaatta bulundum. Sağ olsun, belediyemiz de bize yardımcı oldu, hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu kardeşlerimizin elimizden geldiği kadar her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışacağız."

IŞİD tehdidinden korktukları için Türkiye'ye sığındıklarını belirten Türkmenler de zor günlerinde yardımlarına koşan herkese minnettar olduklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!