Türkiye'ye Judo için organizasyon teklifi yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye Judo için organizasyon teklifi yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 14:25

Türkiye'ye Judo için organizasyon teklifi yağıyor

Haberin Devamı

Kuzey Kore'den alınan Dünya Gençler Judo Şampiyonasını Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Tükiye'de yapmak istiyor

ERCAN ATA, ANKARA (DHA)

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF), K.Kore'de 18-22 Ekim 2017 de yapmayı planladığı Dünya Gençler Şampiyonasını, ülkelerden gelen tepkiler üzerine Türkiye'nin üstlenmesini istedi.

ARTIK HERŞEY TERSİNE DÖNDÜ

Bir zamanlar binbir nazla ve üste para vererek bir Uluslararası Organizasyon alabilirken Türkiye'nin bu konudaki olağanüstü başarılarından dolayı devir değişti.

Ne zaman bir ülke, çeşitli nedenler yüzünden üstlendiği bir turnuvayı veya şampiyonayı yapamazsa, akla hemen Türkiye gelmeye başladı.Buna 2013'te Yunanistan'ın 5 yılda tamamlayamadığı tesisleri bir yılda bitirerek düzenlediğimiz Mersin Akdeniz Oyunları başta olmak üzere sayısız örnek verebiliriz.

Şimdi de aynı durumu Judo Federasyonu yaşıyor. Uluslararası Judo Federasyonu (IJF), Dünya Gençler ferdi ve takım şampiyonasını 18-22 Ekim 2017 yılında Kuzey Kore'de yapılmasını kararlaştırmış ancak tüm ülkelerin tepkisini üzerine organizasyonu üstlenecek bir ülke arayışına girdi.

Tabi ki IJF'nin aklına gelen ilk ülke Türkiye oldu. Başkan Marius Vizer, yakın dostu olan Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz'u arayarak Dünya Gençler Şampiyonası organizasyonunu üstlenmesini teklif etti. Huysuz'un olaya sıcak bakması üzerine de 7-9 Nisan'da Antalya'da yapılacak olan Grand Prix müsabakalarının sonunda yapılacak olan IJF Yönetim Kurulu toplantısında karar alınacak.

Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, "IJF yönetimden karar çıkarsa, 500 - 600 sporcuyu ülkemizde ağırlayacağız. Sponsorların tercihi sonucu Dünya Gençler Şampiyonasını İstanbul veya Antalya'da düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu ülkemiz içinde önemli ve prestijli bir uluslararası organizasyon olacak. 10 Nisan'daki toplantıdan karar çıktığı takdirde sponsorlarla hemen görüşmeye başlayacağız" dedi.

Türkiye Judo Federasyonu, bu organizasyonu üstlenirse, tüm masraflar sponsorlar tarafından karşılanacak ve ülkelerin katılım bedelleriyle de hatırı sayılır bir gelir elde edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!