Türkiye'nin yıldız haltercileri Avrupa'nın yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin yıldız haltercileri Avrupanın yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 14:56

Türkiye'nin yıldız haltercileri Avrupa'nın yıldızı

Haberin Devamı

Ercan ATA/ANKARA, (DHA) - U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda adeta Türkiye fırtınası esiyor. Polonya'nın Nowy Tomysl şehrinde organize edilen şampiyonada milli halterciler 5 altın, 4 gümüş ve 8 bronz olmak üzere 17 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

23 ülkeden 320 sporcunun katıldığı şampiyonaya Türkiye kafilesi 14 erkek ve 14 bayan olmak üzere toplam 28 sporcuyla katılıyor. Ayrıca U15 kategorisinde podyuma ikinci gün çıkan milli sporcu Caner Toptaş, koparmada 99 kilo, silkmede 124 kilo toplamda da 223 kiloluk dereceleriyle Yıldızlar Avrupa rekorlarının yeni sahibi oldu.

Türk halterinin geleceğe umutla baktığını dile getiren Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, özellikle 2024 olimpiyatlarında büyük başarıyı hedeflediklerini ifade etti. Polonya'da çok önemli bir başarıya imza attıklarını ifade eden Tamer Taşpınar, "Türk halteri adına göreve geldiğimiz günden beri özellikle altyapı ve kulüpleşmeye büyük önem verdik. Güçlü ve yetenekli sporculardan oluşan altyapı milli takımlarımız var. Sporcularımız Polonya'da adeta tarih yazıyor. Madalyalar kazanıp rekorlar kırıyorlar. Avrupa Şampiyonasında 17 madalya kazanmak çok önemli bir başarı. Bu başarıdan dolayı tüm camiamızı tebrik ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Rio Olimpiyat Oyunlarında 12 yıl aradan sonra gümüş madalya kazanmanın da önemine vurgu yapan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "Sayın bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve spor teşkilatımızın dopinge karşı aldıkları tavır oldukça net. Biz temiz madalya istiyoruz. Bu konuda çok hassas ve büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Çalışmalarımızın karşılığını da sporcularımız madalya ile taçlandırıyorlar. Yıllar sonra olimpiyatlarda madalya kazanmak bizi daha da hırslandırdı. Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!