Türkiye'nin En Sevilen Markası Nokia'da* DeÄŸiÅŸim Senesi!

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin En Sevilen Markası Nokiada* Değişim Senesi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 09:34

2011'de akıllı telefon stratejisini yenileyen Nokia, Microsoft ile yaptığı işbirliğinde emin adımlarla ilerliyor. 2012 yılı içerisinde Windows Phone işletim sistemli Nokia Lumia serisi ürünler ülkemizde de satışa sunulacak. Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, Nokia'nın yeni stratejisi, vizyonu ve Türkiye'de yaşanan gelişmeleri aktardı. İcan, sosyal ağları öne çıkaran Lumia serisinin akıllı telefon kullanımına yepyeni bir yaklaşım getireceğini ve kullanıcıların yaşamlarını daha eğlenceli kılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Nokia ve Microsoft işbirliği ve Nokia'nın Windows Phone platformu stratejisi hakkında bilgi verebilir misiniz?

/images/100/0x0/55ea3537f018fbb8f8716aa9

2011 Şubat ayında yeni akıllı telefon stratejimizi ve Microsoft işbirliğini açıklamıştık. Bu stratejiye uygun olarak Windows Phone platformunda farklı ve yenilikçi bir akıllı telefon portföyü yaratmaya odaklanıyoruz. Tüm dünyada çok güzel yorumlar alan Nokia Lumia 900, 800, 710 ve 610 da bu işbirliğinin en iyi örnekleri. Nokia Lumia ürün ailesi, sosyal medya ve e-posta deneyimi, fotoğraf, donanım, pil ömrü ve tasarım olarak
gerçekten çok gelişmiş bir akıllı telefon deneyimi sunuyor. Ülkemizde sosyal ağlar yoğun olarak kullanılıyor. Lumia cihazlarda bulunan People Hub uygulaması ile rehberinizdeki tüm kişilerin Facebook, Twitter, Linkedin hesaplarına tek ekrandan kolayca ulaşmanız ve takip etmeniz mümkün. 2012'de Nokia Lumia serisi cihazları Türkiye'de de kullanıcılarımıza sunmayı planlıyoruz. ABD'de satış rekorları kıran Lumia 900, Las Vegas'ta düzenlenen CES 2012 teknoloji fuarında en iyi telefon seçildi ve 13 tane ödül aldı.

Haberin Devamı

Yıllardır Türkiye'nin en sevilen markası olmayı nasıl baÅŸardınız?   Â

MediaCat dergisi ile Ipsos KMG araştırma şirketinin birlikte yürüttüğü araştırmada Nokia, 2011'de de Türkiye'nin en sevilen markası seçildi. 2007'den itibaren yapılan araştırmada her yıl tüm kategoriler arasında 1 numaradaki yerimizi koruyoruz. Tüketicilerin zihinlerinde marka algısı yaratmak oldukça uzun bir yatırım. Oluşan marka sadakatini korumak ise rekabetçi ortamda bir hayli emek gerektiriyor. "Lovemarks" araştırmasının sonuçlarında 4 yıldır en sevilen marka seçilmemiz, tüketicilerle uzun vadeli, etkili ve sürekli iletişim kurmamızın sonucudur. Bunun yanı sıra Nokia'nın güvenilir, dayanıklı, kaliteli, yenilikçi ve çevreci marka kimliği, en sevilen marka seçilmemizi destekleyen nedenler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea3537f018fbb8f8716aab

Mobile World Congress'de tanıttığınız Nokia 808 PureView Türkiye'de ne zaman satışa sunulacak? 41 MP'li kamerası tüketicilere ne gibi bir avantaj sağlayacak? Bu serinin devamı olacak mı?

Temmuz ayı içerisinde ülkemizde satışa sunulması planlanan Nokia 808 PureView, yüksek çözünürlüklü 41 megapiksel sensör, Carl Zeiss mercek ve Nokia'nın geliştirdiği over-sampling teknolojisini bir araya getiriyor. Bu, standart çözünürlüklerde netlikten ödün vermeden zoom yapabilmek ve yedi piksellik bilgiyi bir piksele sıkıştırmak suretiyle hayal edebileceğiniz en net görüntüyü elde edebilmek anlamına geliyor. Daha açık bir örnek vermem gerekirse bu telefon ile çektiğiniz herhangi bir fotoğrafı dilerseniz bir billboard kadar büyük bir şekilde basabilirsiniz. Nokia, özel Nokia PureView teknolojisiyle üst düzey görüntü deneyiminde bir ilk gerçekleştirerek yeni bir endüstri standardının öncüsü oldu. Akıllı telefon görüntü teknolojilerinde bir devrime öncülük eden 41 MP kameraya sahip Nokia 808 PureView da bu yılın merakla beklenen ürünlerinden. Bundan sonra da PureView görüntü teknolojisi başka Nokia cihazlarında da sunulmaya devam edecek.

Haberin Devamı


Akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza binlerce uygulama girdi. Uygulamalara nasıl bir ilgi var, Nokia Mağaza ile ilgili Türkiye'deki verileri paylaşır mısınız?

Ülkemizde cep telefonu kullanıcılarının uygulamalara yoğun bir ilgisi var. Nokia Mağaza'da ülkemizden haftada indirilen uygulama sayısı 3,5 milyonu, şimdiye kadar ülkemizden indirilen toplam uygulama sayısı ise 150 milyonu geçti. Türkiye, Hindistan ve Çin'in ardından dünyada üçüncü, Avrupa'da ise birinci sırada yer alıyor. Ülkemizden geliştirici firmaların uygulamalarına dünyadan da yoğun talep var. Türkiye'de,

/images/100/0x0/55ea3537f018fbb8f8716aad

Türk uygulama geliştiricilerin uygulamalarının Uzak Doğu'dan Amerika'ya dünyada 80'den fazla ülkede yoğun olarak indirildiğini
gözlemliyoruz. Türkiye'de Nokia Mağaza'dan en çok indirilen uygulamaların ilk beşinde Whatsapp ve Facebook gibi global uygulamaların yanı sıra yerli uygulamalar da yer alıyor. İlk 5 uygulama şöyle: Whatsapp, Mackolik, Facebook Chat, Atom Bebek, İBB Trafik.

Haberin Devamı


Sosyal medya herkesin yatırım yaptığı bir alan. Nokia'nin bu mecrada uzun ve kısa vadedeki hedefleri nelerdir?

Nokia Türkiye sayfası en hızlı büyüyen sayfalardan biri olarak kısa sürede üye sayısını artırdı. Facebook sayfamız toplam 1,2 milyon üye sayısına ulaştı ve Türkiye'nin Facebook'taki en büyük 3. hayran sayfası oldu. Biz, Facebook'u müşterilerimiz ile doğrudan iletişime geçmek, takipçilerimizin hayatını eğlenceli kılmak için bir köprü olarak kullanıyoruz. Ayrıca Nokia Türkiye Facebook sayfasına üye olanlar, Nokia ile ilgili son gelişmelerden ve kampanyalardan haberdar olabiliyor ve yarışmalara katılabiliyorlar.

* Metinde belirtilen araştırma sonuçlarına göre.

Haberin Devamı

 BU BÄ°R Ä°LANDIR  Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!