Türkiye’nin en büyük seyir terası Çankırı’da

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük seyir terası Çankırı’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 17:42

Türkiye’nin en büyük seyir terası Çankırı’da

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Belediyesi, şehrin tamamını görebilen bir noktaya Türkiye’nin en büyük seyir terasını yaptırdı.

Çankırı’yı tepeden kuşbakışı seyretmek isteyenler için şehrin tamamını görebilecekleri Çankırı Kalesi’ne yapılan cam seyir terası, kentte bağlantı noktasından 100 metre yükseklikte bulunuyor. Seyir terasının Çankırı’ya gelen ziyaretçiler için önemli bir ziyaret noktası olacağını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Türkiye’de birçok ilklere imza atan bir belediye olarak şimdi de şehrin tamamını gören Türkiye’nin ilk büyük seyir terasını yaptık. Yakında hizmete açacağız. Bu çalışmamız da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek diye düşünüyoruz. Geçtiğimiz aylarda Dünyanın ilk uçak ve tren kütüphanelerini açan bir belediye olarak şimdi de Türkiye’nin en büyük seyir terasını hizmete sunuyoruz. Çankırı’mıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
30 metre yüksekliğindeki bayrak direğin altında kalenin uç noktasına yaptırılan seyir terası, 3 adet 76 metrekare yüzey alanı olan 10+12+12 mm. lamine cam kullanılarak gerçekleştirildi. Seyir terasının etrafı da 110 santim yüksekliğinde korkuluklarla çevrelendi. Seyir terasına aynı anda 35 kişi çıkıp, şehri izleyip fotoğraf çektirebilecek. Seyir terası ile Çankırı Kalesi'nin daha cazip hale geleceği belirtiliyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!