Türkiye'nin bütün kurumları üzerinde çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin bütün kurumları üzerinde çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 12:28

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Bübül, Türkiye'nin yurt dışındaki vatandaşlar için daha iyi neler yapılabileceğine ilişkin bir diaspora strateji belgesi hazırlığında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Dr. Kudret Bübül, Almanya'da farklı kentlerde Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) yönetici ve temsilcileriyle bir araya geldi. En son Berlin'de, Berlin Başkonsolosu Başar Şen ile birlikte STK temsilcileriyle toplanan Bülbül, YTK'nın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Yıllarca yurt dışında yaşayan Türklerin ihmal edildiğini ve Türkiye'nin bu konuda ciddi bir politikasının bulunmadığını savunan Bülbül, şunları söyledi:
“Türkiye kurumlarıyla hep birlikte, yurt dışındaki vatandaşlar için daha iyi neler yapılabileceğine ilişkin bir diaspora strateji belgesi hazırlıyor. Hazırlıklar devam ediyor. Yurt dışındaki sivil toplum örgütlerinin ve kanaat önderlerinin görüşleriyle bu strateji belgesi zenginleştirilecek.”

GENÇLERE ÇAĞRI YAPTI

Kudret Bülbül, YTK bünyesinde gençlik programlarının bulunduğunu da belirttiği konuşmasında STK temsilcilerine, “Gençlerin Türkiye'deki gençlik programlarından yararlanması için teşvik edin” çağrısı yaptı. Türkiye'de Mavi Kart sahibi bin öğrencinin yüksek öğrenim gördüğünü hatırlatan Bülbül, “Devlet bu öğrencilerin harçlarını ödüyor” diyerek daha fazla öğrencinin Türkiye'de eğitim görmesinin sağlanmasını istedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!