Türkiye'de ilk dünyada altıncı vaka

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede ilk dünyada altıncı vaka
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2010 08:09

Kalp kapak hastalığı ile kalp tümörü rahatsızlığı aynı anda tespit edilen kadın ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'de ilk kez Diyarbakır'da 6 çocuk annesi bir kadında “romatizmal kalp kapak hastalığı ile kalp tümörü rahatsızlığı” aynı anda tespit edildi. Dünyada altıncı vaka olduğu bildirilen kadın ameliyatla sağlığına kavuştu.

Özel Alman Hastanesine nefes darlığı ve çarpıntı şikayetiyle gelen 47 yaşındaki Gazali Ertaş'ın muayene ve tahlil sonuçlarında ileri düzeyde romatizmal kalp hastalığının yanı sıra kalbin sol kulakçığında 4 santimetre büyüklüğünde kalp tümörü (miksoma) tespit edildi. Ertaş'ın, yaklaşık 3,5 saat süren ameliyatı başarılı geçti.

Dr. Hacı Çiftçi gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp tümörü rahatsızlığının görülme oranın çok düşük olduğunu belirterek, vakanın Türkiye'de ilk, dünyada ise altıncı vaka olduğunu söyledi.

Ameliyatı yapan Dr. Fikri Kutlay ve Dr. Cantürk Çakalağaoğlu ise romatizmal kalp kapak hastasında kalp tümörü rahatsızlığının çok ender görüldüğünü ifade ederek, “Sol kulakçık içindeki tümörün çıkarılmasından sonra ileri derecede kireç plakalarıyla dolu mitral kapağı çıkarıp yerine yapay kapakçık yerleştirdik. Hastamızın sağlığı şu anda çok iyi, 3 gün içerisinde taburcu edilecek. Bu iki hastalığın bir arada bulunması çok nadir bir durumdur” dedi.
Gazali Ertaş da nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu kaydederek, “Yapılan tahlillerin ardından beni ameliyat ettiler. Kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyat öncesi yaşadığım başta nefes darlığı olmak üzere tüm şikayetlerim sona erdi. Sağlığıma kavuşmama katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!