'Türkiye'de ameliyat edilirdi'

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede ameliyat edilirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 23:36

Geçirdiği bir enfeksiyon nedeniyle kalp yetmezliği sorunu yaşayan 10 aylık Kartal’ın annesi Ahu Kahraman Yıldırım’ın, Instagram hesabı üzerinden kalp nakli için Almanya’ya gittiklerini belirterek kampanya düzenlediklerini duyurması üzerine, ihtiyaç duydukları 1.1 milyon Euro 19 saatte toplanmıştı.

Haberin Devamı

Çocuk kalp nakilleri de yapan Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüçhan Akar, “Kamuoyunun hassasiyetini takdirle karşılıyoruz. Ancak ülkemizde organ nakli yenidoğan bebeklerden ileri yaş grubuna tüm yaş gruplarında başarıyla gerçekleştiriliyor” dedi.

Türkiyede ameliyat edilirdi

ASIL, ORGAN BAĞIŞLAYIN
Canlıdan yapılan nakillerde ilk sıralarda yer alan Türkiye’de kadavradan nakillerde organ bağışının arzu edilen düzeylere ulaşamadığını hatırlatan Prof. Dr. Akar, “Dört beyin ölümünden sadece birinde organ bağışı oluyor.

Bu nedenle kalp nakli bekleyen hastalarımız için kalp bulmakta sorun yaşadığımız doğru" diyerek bağış kampanyalarına gösterilen hassasiyetin, organ bağışında da gösterilmesini dilediklerini belirtti.

Prof. Dr. Akar, “Hasta ülkemizdeki organ nakli merkezlerinde görülmeden, değerlendirilmeden, ülkemizde kalp nakli bekleyen hastaları da umutsuzluğa sevk edecek şekilde, yurtdışında tedavinin tercih edilmesi ve bu amaçla bağış kampanyalarının yapılması üzücü oldu” dedi. 

'TÜRKİYE'DE ZOR' DENİLMİŞ
Anne Ahu Kahraman Yıldırım sosyal medya hesabından hastaneye söz verdikleri için adını yazmayacaklarını belirterek, şunları paylaşmıştı:

“20 günlükken kalbimize giren bir mikrop sonrası oluşan kalp yetmezliği sorunumuz sebebiyle 10 aylık bebeğimiz Yılmaz Kartal şu anda yoğun bakımda hayata tutunmaya çalışıyor. Acilen kalp nakli olması gerekiyor.

Türkiye’de bu kadar ufak bebeklere nakil zor hatta neredeyse olmadığı için Almanya’da bebeklere kalp nakli yapan bir hastane bizi kabul etti. Kartal’ın kalp nakli sırasına girip ameliyat olması için 1.099.000 Euro’ya ihtiyacımız var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!