Türkiye Yüzme Şampiyonası Başladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Yüzme Şampiyonası Başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 18:45

Türkiye Yüzme Şampiyonası Başladı

Haberin Devamı

Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)- ÇORUM’da yapılan 7'nci Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 42 ilden 273 sporcu madalya mücadelesi verecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7.Türkiye Yüzme Şampiyonası açılış seremonisi ile başladı. 14-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında Çorum Olimpik Yüzme havuzunda yapılacak olan şampiyonada, 42 ilden 101’i bayan, 172’si erkek sporcu olmak üzere toplam 273 sporcu madalya mücadelesi verecek.
Şampiyonanın açılış seremonisi ve madalya törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve sporcular katıldı.

Sporcuların tören geçişi ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törenin açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar Çorum İl Müdürü Yahya Çoban yaptı. Çoban, Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Baklanlığın çalışmalarından söz ederek, gençlerin daha iyi yetişmesi, birbiri ile kaynaşabilmesi ve dayanışmayı sağlamaları için çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi. Ersoy, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak ülkemizin soysal bir devlet olması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusunda yaptığı her türlü faaliyeti yapıyoruz. Bütün de dezavantajlı kesimlerin daha müreffeh ve daha modern bir dünyada yaşamlarını devam ettirebilmeleri için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü fedakarlığı göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından, müsabakaların ilk gününde dereceye giren sporculara madalyaları verildi.  Müsabakaların ilk gününde Çorum’u temsil eden iki sporcu madalya aldı. 13-14 Yaş Erkekler 50 Metre Serbest Stilde yarışan Batuhan Demiröz Türkiye Şampiyonu olurken, 17-18 Yaş Erkekler 50 Metre Serbest Stilde ise Rıza Sabuncu üçüncülük madalya aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!