"Türkiye üzerinde ameliyat düşünmeyin"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye üzerinde ameliyat düşünmeyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2007 18:20

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizim vatanımızın üzerinde kimse bir ameliyat düşünmesin. Eğer düşünenler varsa onlar karşılarında bizleri bulurlar'' dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, "partisinin kırmızı çizgileri bulunduğunu, bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarını" belirtti.
 
"Türkiye'de yıllarca bölgesel milliyetçilik yapıldığını, önce yıllarda iktidara gelen hükümetlerin hepsinin yatırım yapılacaksa batıya yaptığını" ifade ederek, Türkiye'nin sadece buradan ibaret olmadığını, 780 bin kilometrekarenin tümünün vatan olduğunu söyledi.
 
Merkezi yönetimden yerel yönetimlere tüm birimlerine, "ayrımcılık yapmamalarını" söylediklerini de belirten Erdoğan, kendilerine bu konuda şikayet geldiği zaman da gereğini yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.
 
Yıllarca Türkiye'de bölgesel milliyetçilik yapıldığını, yatırımların sadece batıya geldiğini, doğuya gitmediğini ifade eden Erdoğan, bunların hesabı yanlış yaptıklarını, başbakanlığı Türkiye'nin ortasından böldüklerini söyledi.
 
Bölgesel milliyetçilik yapanların hesabı yanlış yaptıklarını belirten Erdoğan, "Başbakanlığı, Türkiye'nin ortasından böldüler. Öbür taraflara gitmediler. Hamdolsun, biz bütün illerimize gittik, gidiyoruz. Niye? Tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik ama bizim vatanımızın üzerinde kimse bir ameliyat düşünmesin. Eğer düşünenler varsa onlar karşılarında bizleri bulurlar. Çünkü bu vatan öyle kolay kolay elde edilmedi" dedi.
 
Erdoğan, ecdadın, Hint Yarımadası'ndan Endonezya'ya kadar her yere yardım elini uzattığını, kendilerinin de geçen yıl dünyanın çeşitli noktalarına 2 milyar dolar yardım yaptıklarını, buna bu yıl da devam edeceklerini belirterek, "Kimin sayesinde? Sizin sayenizde. Biz sizin veren eliniziz" dedi.
 
"Operasyonu hamasetle yapmadık"
 
Ekim ayında alınan tezkere ile sınır ötesi operasyona başlandığını ve bayrama böyle girildiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu tezkerenin verdiği yetkilerini kullanan bir hükümet ve bu tezkere ile kendisine verilen görevi Silahlı Kuvvetlerimizi yetkilendirmek suretiyle sınır ötesi operasyonlar noktasında adımını istişareler neticesinde atan bir Türkiye var" dedi.
 
Erdoğan, bu operasyonu hamasetle yapmadıklarını, duyarlı şekilde akılla, bilimle, tecrübe ile destekli bir şekilde yapmak durumunda olduklarını söyledi.
 
Başbakan Erdoğan, şu ana kadar Türkiye'yi böyle yönettiklerini, bu işin hamasetle olamayacağını ifade ederek, "Biz bunu yapanları da gördük. Bunu yapanların, terörist başı ellerine geldiği zaman Türkiye'de idam cezası vardı, onu nasıl sümen altı etmek suretiyle beklettiklerini gördük. Bize bu noktada akıl vermeye kalkanlar, o aklı kendilerine saklasınlar" diye konuştu.
 
Konuşması sırasında salonda bulunan bir grup çocuğun "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahürat yapması üzerine "Ben de sizlerle gurur duyuyorum" diyen Erdoğan, AK Parti'nin üç kırmızı çizgisi bulunduğunu hatırlattı.
 
"Etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliğe karşıyız" diyen Erdoğan, herkesin kendi etnik kimliği ile övünebileceğini ama o kimliği bir başkasınınkine üstün tutamayacağını söyledi.
 
Türkiye'de kimine göre 36, kimine göre 30 etnik kimlik bulunduğunu belirten Erdoğan, "Kaç olursa olsun, önemli değil ama önemli olan birşey var. Bizi birbirimize bağlayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı var. Biz bu bağla birbirimize bağlıyız" diye konuştu.
 
"70 milyona eşit mesafedeyiz"
 
Türkiye'de 70 milyon insan bulunduğunu ve bu 70 milyonun birbirine bağlı olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Peki birbirimizi ne olarak seveceğiz? Yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz. Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi bu ülkede hepsi nedir?Kardeşimdir. Hele Türkiye Cumhuriyeti'nin yöneticileri olarak bizler, hepimiz 70 milyona eşit mesafedeyiz" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, 'Biz 40 sene önce ne dediysek bugünde aynı şeyi söylüyoruz' dediğini hatırlatan Erdoğan, "Belli. Aynı şeyi söylüyorsunuz. Millet de ne diyor? 'Kırk yıl öncesinde kalanlara, kusura bakmayın biz bu ülkede iktidarı vermeyiz' diyor" şeklinde konuştu.
 
Türkiye'nin her tarafının şantiye haline geldiğini kaydeden Erdoğan, ülkenin bir dönüşüm yaşadığını anlattı.
 
Hırsızlıklarla da mücadele çağrısında bulunan Erdoğan, özellikle Doğu'da, Güneydoğu'da korkunç bir kaçak elektrik kullanımı bulunduğunu ve bunun yüzde 65 oranına ulaştığını ifade ederek, "Milletçe bunu yıkmamız lazım" diye konuştu.
 
Trabzon ve Malatya'daki olayları kınadı
 
Türkiye'de Müslüman, Hristiyan, Musevi herkese eşit mesafede olduklarını anlatan Erdoğan, "Ülkemizin yüzde 99'u Müslüman, doğrudur ama İslamın dışında bu ülkede farklı dinlerin mensupları da var. Onların da inançlarını yaşama güvencesi bize aittir. Biz onu sağlamak zorundayız" şeklinde konuştu.
 
Bunun, Müslümanlık'tan kaynaklanan bir gereklilik olduğunu anlatan Erdoğan, Almanya'da bugün 5 bine yakın cami ve mescit bulunduğunu ve buralarda Müslümanların ibadetlerini yapabildiklerini belirtti.
 
Bunlara yönelik zaman zaman bazı kundaklama olayları olduğunu da hatırlatan Erdoğan, bunlar var diye aynısını yapma hakkına sahip olunmadığını söyledi.
 
Erdoğan,"Şimdi zaman zaman bizde de buna benzer şeyler oluyor. İşte Trabzon'daki malum Santoro olayı, Malatya'daki olay, son olarak İzmir'de yaşanan olay... Bunlar asla bizim kabullenemeyeceğimiz olaylardır. Bu bir defa barış, hoşgörü dini olan İslamın mensuplarının yapacağı şey değildir. Bunlar İslamın cahilidir. İslamdan nasibini almamış insanların yaptığı işlerdir" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, yaklaşık bir sene sonra yerel seçimlerin gerçekleştirileceğini hatırlatarak, partililere çalışmalarını şimdiden sıkı tutmaları çağrısında bulundu.
 
Erdoğan, "İnanıyorum ki yapılacak yerel seçimlerde 22 Temmuz'un çok daha fevkinde bir oyla sandıktan AK Parti çıkmalıdır" diyerek konuşmasını tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!