Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Aydın:

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Aydın:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 17:35

- "Son yıllarda ülkemizde altın çağını yaşayan engelliler, artık hayatın her alanında bulunuyorlar. Daha önce evlere kapatılan, kapalı kapılar ardında olan engelli kardeşlerimiz artık eğitim sahalarında spor yapıyorlar"

Haberin Devamı

AKSARAY (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, son yıllarda ülkemizde altın çağını yaşayan engellilerin, artık hayatın her alanında bulunduklarını, daha önce evlere kapatılan ve kapalı kapılar ardında tutulan engellilerin artık eğitim sahalarında spor yaptıklarını söyledi.

Aksaray Gönül Dostları Spor Kulübü Derneği tarafından açılan ve 5 down sendromlu engellinin istihdam edildiği "Down Kafe"yi ziyaret eden Aydın, böylesine güzel bir makamın açılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Kafenin engelli çocukların istihdam edilmesine yönelik önemli katkı sunduğunu belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Down Kafe"yi duyunca arkadaşlarımızla birlikte koşarak buraya geldik. Çocuklara destek olmak istedik. Ülkemizde her aşamada engellilere yönelik çalışmalara devam ediyoruz. Özellikle şunu dile getirmek istiyorum. Son yıllarda ülkemizde engelli arkadaşlarımız altın çağını yaşıyor. Engelliler, artık hayatın her alanında bulunuyorlar. Daha önce evlere kapatılan, kapalı kapılar ardında olan engelli kardeşlerimiz artık eğitim sahalarında spor yapıyorlar. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'na bağlı bir kulüp başkanı tarafından açılan down kafenin mutluluğunu yaşıyoruz.".

Haberin Devamı

"Son yıllarda ülkemizde altın çağını yaşayan engelliler, artık hayatın her alanında bulunuyorlar. Daha önce evlere kapatılan, kapalı kapılar ardında olan engelli kardeşlerimiz artık eğitim sahalarında spor yapıyorlar" diyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buraya geldiğimizde çok güzel hizmet ve güzel yüzler gördük. En azından 10-15 özel çocuğumuz burada istihdam edilmiş olur. Aksaray, federasyonumuza bağlı önemli bir kenttir. Aksaray aynı zamanda engelli federasyonuna bağlı federasyonların merkezidir. Engellileri bağrına basan bir ildir''

Dernek Başkanı Cem Elibol ise federasyon öncülüğünde faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, "Yöneticilerimizle beraber uzun yıllardır düşünüyorduk. Burayı açmak bugüne kısmet oldu. Engelli çocuklarımıza hem eğitim etmek hem de halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Çocuklarımızın sevgiyle sunduğu bir bardak çayı ikram etmekten mutluluk duyacağız" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!