Türkiye’nin sessiz kalması mümkün değil

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin sessiz kalması mümkün değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2011 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Suriye’de mübarek ramazan ayında dahi bu operasyonlar sürerse ve çok ciddi can kayıpları yaşanırsa buna da Türkiye’nin sessiz kalması mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Somali toplantısına ev sahipliği yapan Davutoğlu, toplantı için İstanbul’a gelen Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Suriye’nin, halkın taleplerini karşılayan bir süreçle istikrara kavuşmasının hem Türkiye hem de Ürdün’ün dileği ve ortak talebi olduğunu belirten Davutoğlu şunları söyledi:

“Her şeyden önce akan kanın durması lazım. Operasyonların derhal tüm şehirlerde durması lazım. Askerlerin bu şehirlerden çekilerek hayatın normale dönmesi lazım.

Taleplerin barışçıl yollarla gündeme getirilmesi ve mutlaka bu taleplerin siyasal değişimi gözetecek şekilde hayata geçirilmesi lazım.

Suriye halkının haklı taleplerinin yanındayız, destekçisiyiz. 900 kilometreyi aşkın bir sınırımız var. Biz yan yana yaşayan komşu ahşap evler gibiyiz. Herhangi bir yerde çıkması muhtemel bir yangının o evle sınırlı kalması mümkün olmuyor.

Haberin Devamı

Biz istikrarı bozacak her türlü gelişmeye karşı, çıkarlarımızı korumak adına politikalar geliştiririz.

Mübarek ramazan ayında dahi bu operasyonlar sürerse ve çok ciddi can kayıpları yaşanırsa buna da Türkiye’nin sessiz kalması mümkün değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!