Türkiye’nin İlk Bambu Bisikleti Muğla’da Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin İlk Bambu Bisikleti Muğla’da Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 09:05

ENDONEZYA'DA GÖRDÜĞÜ BAMBUDAN YAPILMIŞ ARAÇLARDAN ESİNLENEREK BAMBUDAN BİSİKLET İMAL ETTİ.

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bir vatandaş, evinin bahçesine kurduğu çadırdan atölyesinde bambu ağacından bisiklet üretmeye başladı.
Dalyan Mahallesi’nde yaşayan Ersin Soylu isimli vatandaş, seneler önce Endonezya’da gördüğü bambudan yapılmış araçlardan esinlenerek, evinin bahçesine kurduğu çadır atölyesinde bambudan bisiklet üretmeye başladı. Ersin Soylu, "Endonezya’da ve daha sonra internetten araştırarak gördüğüm bambu bisikletler, bende bambudan bir şeyler yapma fikrini geliştirdi. Üç ay önce bu bisikletlerden yapmaya karar verdik ve iyi bir aşamadayız. Bu bisikletlerin en önemli özelliği çok sağlam olması, 120 kiloluk bir arkadaşımızla bile denedik ve hiç bir şey olmadığını gördük. Bir bisikleti iki kişi çalıştığımızda, minimum on maksimum on beş günde bitirebiliyoruz. Ayrıca çok estetik, güzel bir enerjisi var. Bence insanlar metal yerine bambu ya da benzeri bitkilerden, çok sağlam ve sağlıklı araçlar üretebilirler. Bazı ülkelerde bu bisikletlerin benzerleri var fakat seri üretim şeklinde yapıyorlar. Bizim özelliğimiz, işin içine biraz da sanatı katmamız oldu. Ayrıca en önemlisi hiç elektrik enerjisi kullanmıyoruz. Diğer yandan turistlerin bu bisikletlere ilgisi çok fazla, görenler hatıra fotoğrafı çektiriyor bu da tabi bizi mutlu ediyor bu yüzden bu bisikletlerin geleceğini iyi görüyoruz. Ortalama yirmi günlük çalışmanın sonunda da yarışmalara dahi katılabilecek bisikletleri üretebiliriz. Biz şuan şehir bisikletleri yapıyoruz" dedi.
Hint kamışı olarak bilinen bambu, dünya üzerinde en çok tropikal iklimlerin hüküm sürdüğü; Asya’nın güneydoğusu, Hint ve Büyük Okyanus’taki adalarda yetişiyor. Kalın bir toprak altı gövdesinden dallanarak türüne göre büyüyen ve 10 santimden 40 metreye kadar ulaşabilen bu bitki 120 yıla kadar yaşayabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!