Türkiye-Fransa gırtlak gırtlağa

Güncelleme Tarihi:

Türkiye-Fransa gırtlak gırtlağa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2011 00:00

Kriz dünya medyasında:

Haberin Devamı

Guardian: Türkiye’nin meclisteki oylamaya hiddetli tepkisi, NATO müttefikleri arasındaki ilişkinin emsali olmayan bir düzeye inmesine yol açtı.

Daily Telegraph: Karar Fransız sağını böldü.

Times: Ankara ve Paris arasındaki ilişkiler kopma noktasına geldi. Fransa Türkiye’nin tepkisi karşısında geri adım atabilir.

New York Times: Fransız Dışişleri Bakanlığı yetkilileri yaptırım kararını üzüntüyle karşıladı. Türkiye-Fransa ilişkileri, Sarkozy’nin 2007 yılında göreve gelmesinin ardından kötüye gitti.

Wall Street Journal: Türkiye Fransa’nın soykırım yasasını yerden yere vurdu. Yasa, Sarkozy’nin, Türkiye’nin AB’ye girmesine karşı olmasından kaynaklanan Paris ve Türkiye arasında zaten soğuk olan ilişkileri alevlendirdi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Bu eylemin siyasi zararı, Arap dünyasında etkili olan önemli bir müttefikin öfkelendirilmiş olması.

Haberin Devamı

La Repubblica: AB Bakanı Egemen Bağış gazeteye konuştu: Türk toplumu Fransa’ya tepkisini gösterecek kadar zeki ve duyarlıdır. Tüm Fransız mallarına artık ‘Hayır’ diyeceğiz. Ama boykotu hükümetimiz değil bilinçli halkımız yapacak.

Corriere della Sera: Nicolas Sarkozy,
7 Ekim’de Ermeni asıllı şarkıcı Charles Aznavour ile birlikte gittiği Erivan’da Cumhurbaşkanı Serge Sarkisyan’a verdiği sözü tuttu ve Ermeni tasarısını Meclis’ten geçirtti. Sarkozy – Erdoğan kapışması bütün AB’yi etkiler ve Ankara Batı’dan uzaklaşıp tamamen Ortadoğu bölgesine kayar.

La Stampa: Paris ile Ankara arasında diplomatik kriz resmen başladı. Bu hareketle Türkiye Avrupa’dan biraz daha uzaklaşmış oldu.

İl Messaggero: Türkiye ile Fransa arasında diplomatik kriz iki ülkeyi gırtlak gırtlağa getirdi. Türkiye’nin AB’ye üyeliği sarpasarardı.

El Cezire: Fransa’nın almış olduğu karardan kendi halkı da rahatsız. Bazı eski Fransız diplomatları, Türkiye’nin alacağı kararların Fransa’yı olumsuz etkileyeceğini söyledi.

El Arabiya: Türkiye eskiye göre kolay kandırılacak, 2003 yılından itibaren siyaseti yönlendirilen bir ülke değil. Bölgesinde yönlendirici bir ülke.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!