Türkiye 'de doğal beslenme ve yaşam boyu sağlık, Bilecik'te tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye de doğal beslenme ve yaşam boyu sağlık, Bilecikte tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 13:03

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğünde "Türkiye doğal beslenme ve yaşam boyu sağlık zirvesi" düzenleneceği bildirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kentleşmesinin etkisiyle dengesiz beslenme ve sağlıksız yaşamın hızla yayıldığını kaydetti.

Zararlı alışkanlıkların, hareketsizliklerin, spordan uzak durmanın ve yapay katkılı gıda tüketiminin sağlık tedbirlerini etkilediğini vurgulayan Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Organik üretim, doğal gıdalar, doğal ilaçlar, bitkisel tedavi yöntemleri, tamamlayıcı tıp teknikleri gibi konularda günümüzde büyük bir kavram kargaşası ve bilgi kirliliği yaşanmakta. İnsanlar doğal denilerek sunulanları düşünmeden alabilmekte ve kullanabilmektedir. Bu tür alışkanlıkların önüne geçilebilmesi, konunun uzmanları tarafından işlenmesi ve tartışılması, uzman olmayan kesimlerin ve tüketicilerin yanıltılmalarının önlenebilinmesi önemli bir sorumluluk olarak görülmektedir. Bu amaçla Başbakanlık sağlık koordinatörlüğünün öncülüğünde ve üniversitemizin ev sahipliğinde uluslararası katılımlı 'Türkiye doğal beslenme ve yaşam boyu sağlık zirvesi' gerçekleşecektir. Farklı çözüm ortaklarını bir araya getirmesi, karşılıklı deneyimlerin paylaşılması ve ortak kararlar alınmasını sağlayacak olan zirve, geniş bir platform niteliği taşımaktadır."

Haberin Devamı

Zirvenin, 21-23 Mayıs'ta Şeyh Edebali Üniversitesi Yerleşkesi'nde düzenleneceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!