Türkiye dahil tüm dünya Orlando saldırısını kınadı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye dahil tüm dünya Orlando saldırısını kınadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 10:11

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği gece kulübünde meydana gelen ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı. NATO ve AB de saldırıyı kınarken Rusya Devlet Başkanı Putin Obama'ya taziye mesajı gönderdi.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün ABD'nin Orlando şehrinde meydana gelen ve çok sayıda can kaybına sebep olduğu bildirilen terör saldırısını kınıyor, Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz" ifadesine yer verildi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yayımladığı yazılı açıklamada, Orlando'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

STOLTENBERG: TERÖR VE NEFRET BİZLERİ DEĞİŞTİRMEYECEK

Saldırıda yaşamını kaybedenlerin yakınları ve LGBTİ topluluğuyla yas tuttuğunu ifade eden Stoltenberg, "Florida Orlando'daki korkunç saldırıyı şiddetle kınıyorum. Terör ve nefret bizleri değiştirmeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Stoltenberg, terörizme karşı mücadelede ve açık toplumların korunmasında NATO müttefikleri arasında birlik vurgusu yaptı.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de insanların cinsel yönelimleri ya da dini inançları nedeniyle katledilmesinin 'trajedi' olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Düşüncelerinin ve kalplerinin saldırıda yaşamını yitirenlerin aileleriyle olduğuna işaret eden Mogherini, "Terör saldırılarının hedefi olan Amerikalılarla ve özellikle LGBT ile dayanışma içerisindeyiz." ifadesini kullandı.

PUTİN'DEN TAZİYE MESAJI

Kremlin'in resmi internet sitesinde yayımlanan mesajda, "Bu barbarca saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının üzüntü ve acısını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Orlando Emniyet Müdürü John Mina, silahlı bir saldırganın saat 02.02'de (TSİ 09.02) şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde bulunanları rehin aldığını, saat 05.00 civarında da SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı.
Saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!