Türkiye Çocuk Üniversiteleri ve Bilim Merkezleri Çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Çocuk Üniversiteleri ve Bilim Merkezleri Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 12:54

Türkiye Çocuk Üniversiteleri ve Bilim Merkezleri Çalıştayı

Haberin Devamı


MERSİN Üniversitesi ve Mersin Çocuk Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye Çocuk Üniversiteleri ve Bilim Merkezleri Çalıştayı yapıldı.
Suphi Öner Öğretmen Evi'nde geçekleşen çalıştaya, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, 11 Bilim Merkezi, 22 Çocuk Üniversitesi ve bünyesinde çocuk üniversitesi kurulması planlanan üniversitelerden akademisyenler katıldı. Çalıştayda, Türkiye Çocuk Üniversiteleri Strateji Belgesi, Türkiye Çocuk Üniversiteleri Platformu ve TRCU.NET ağının oluşturulması (Türkiye Çocuk Üniversiteleri Ağı), çocuk üniversiteleri arasında işbirliği geliştirilmesi ve ortak yapılacak projeler, Türkiye'de bulunan çocuk üniversiteleri ve bilim merkezleri arasında etkin işbirliği olanaklarının tartışılması konuları görüşüldü.
Çalıştayda konuşan Mersin Üniversitesi Rektörü ve Mersin Çocuk Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, çocukların erken yaşta bilimin ve sanatın eğlenceli yüzüyle tanıştırarak toplumda bilim farkındalığının oluşmasına katkı sağlayacağına inancını söyledi. Çamsarı, Türkiye'nin geleceğe bakışını gösteren vizyon belgelerindeki hedeflere ulaşmak için örgün eğitimin çocuk üniversiteleri ve bilim merkezleri tarafından desteklenmesi gerektiği inancında olduğunu belirterek, "Dünya'daki örnekleri incelendiğinde çocuk üniversiteleri ve bilim merkezlerinin toplumda bilim farkındalığının oluşturulması ve eğitim sisteminin desteklenmesi konusunda önemli roller üstlendiği görülmektedir" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da, konuşmasında Türkiye Çocuk Üniversiteleri ve Bilim Merkezleri Çalıştayı sonunda kurulmuş ve kurulacak olan çocuk üniversitelerinin, mevcut kapasitelerinin artacağı ve teşvik edileceği görüşünde olduğunu dile getirdi.
Çalıştayın birinci oturumunda Mersin Çocuk Üniversitesi Koordinatörü ve Türkiye Çocuk Üniversiteleri Platformu Başkanı Soner Yurtdaş tarafından 'Türkiye ve Dünyada Çocuk Üniversiteleri ve İşbirlikleri Konusunda Örnek Uygulamalar', TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı Bilim Merkezleri Müdürlüğü'nden Kübra Bal tarafından 'Türkiye ve Dünyada Bilim Merkezleri ve Çocuklara Yönelik Uygulama Örnekleri', Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nden Gülderen Özdemir tarafından 'Milli Eğitim Bakanlığı Ders Dışı Eğitim Etkinlikleri ve Beklentileri' anlatıldı.
İkinci oturumda ise 'Çocuk Üniversiteleri ve Bilim Merkezleri İşbirliği Olanakları/Ortak Yürütülebilecek Çalışmalar / TÜBİTAK 4004-4007 Çağrılarında İşbirliği/European Researchers' Night-European Commission Çağrısında İşbirliği' ile 'Türkiye Çocuk Üniversiteleri Strateji Belgesi/Türkiye Çocuk Üniversiteleri Platformu ve TRCU.NET ağının oluşturulması (Türkiye Çocuk Üniversiteleri Ağı) / Çocuk Üniversiteleri Arasında İşbirliği Geliştirilmesi ve Ortak Yapılacak Projeler/Çocuk Üniversitelerine Yönelik Ulusal Yönetim Modeli Geliştirilmesi/Çocuk Üniversitelerinde Uygulanabilecek Yenilikçi Eğitim Programlarının Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması / TÜBİTAK 4007-4004 Programalrı/Erasmus+KA2 Stratejik Ortaklık Projeleri/Horizon 2020 European Researchers' Night çağrılarına ortak proje hazırlanması başlıkları ele alındı.
Grup sunumlarının yapılmasının ardından 2'nci Uluslararası Mersin Bilim Şenliği Onur Kurulu Üyeleri, Türkiye Çocuk Üniversiteleri ve Bilim Merkezleri Çalıştayı'nın katılımcıları, atölye liderleri, düzenlenen yemeğe katıldı.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!