Türkeş: DEAŞ terör örgütü kimyasal silah kullanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkeş: DEAŞ terör örgütü kimyasal silah kullanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 18:19

Türkeş: DEAŞ terör örgütü kimyasal silah kullanıyor

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI (Ankara), (DHA)- BAŞBAKAN Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kerkük'e bağlı Tazehurmatu kasabasında terör örgütü IŞİD'in saldırısında yaralanan ve Polatlı Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen 15 yaralıyı ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkeş, "DAEŞ belası kimyasal silah kullanmıştır, bu apaçık ortadadır" dedi.
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, bugün saat 14.30'da Polatlı Devlet Hastanesi'ne geldi. Burada Kaymakam Mahmut Nedim Tunçer, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Hastane Yöneticisi Dr. Hüseyin Arslan ve diğer yöneticiler tarafından karşılanan Türkeş, Dahiliye Servisi'nde yatan 15 yaralı Iraklı Türkmen'i ziyaret etti.
Serviste yatan Iraklı Türkmenler hakkında doktorlardan bilgi alan Türkeş, yaralıların yattığı yatağa karanfil bıraktı ve 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Kimyasal silahtan etkilendiği belirtilen, yüzü kapalı bir kadını da ziyaret eden Türkeş, doktorundan kadının hamile olduğu bilgisini alınca, “İnşaallah sağlıklı bir bebek doğar" dedi.
7 kadın, 2 çocuk, 6 da yetişkin yaralı Türkmenleri ziyaret eden Tuğrul Türkeş, ayrıca hastaların hepsine hediye paketi verdi.
TÜRKMENLERE DOKUNAN TÜRKİYE'YE DOKUNUR
Başbakan Yardımcısı Türkeş, ziyaretlerini tamamladıktan sonra Devlet Hastanesi'nin konferans salonunda basın açıklaması yaptı. Türkeş, Türkiye'nin Suriye, Irak ve diğer ülkelerden terör saldırısı nedeniyle göç etmek zorunda kalan tüm mağdurlara kol kanat gerdiğini belirtti. Sınırları açarken kimseye din, dil, mezhep, ırk sormadıklarını belirten Türkeş, "Terör saldırılarında mağdur olanlara sahip çıkmak insanı bir görevdir. Biz de kadim bir millet olarak Türkiye'ye yakışına yaptık" dedi.
Türkiye'de 200 binden fazla Iraklı mülteci bulunduğunu, bunun 20 bininin ise Ezidi olduğunu söyleyen Türkeş, "Kişilerin dini, ırkı bizi ilgilenidiren bir durum değildir. Zaho ve Necef bölgesine 768 TIR yardım gönderdik" dedi.
IŞİD (DAEŞ) terör örgütü saldırılarında kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığı ve Polatlı'da tedavi gören yaralı Türkmenler'de kimyasal silah izi bulunup bulunmadığı konusundaki soruya ise Türkeş, "Kimsayasal silah saldırısı olduğu apaçık" dedi. Türkeş konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkmenlere dokunan Türkiyle'ye dokunur. Türkiye ve Irak arasındaki kadim bağı kimse koparamaz. DAEŞ tarafından işgal edilen ve Türkmenlerin yoğun yaşadığı Telafer, Necef gibi yerleşim birimlerinden terör örgütünün temizlenmesi için merkezi Irak hükümeti ile iş birliğimizi daha da güçlendireceğiz. DAEŞ belası başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadele edeceğiz. Irak'la işbirliği sonucunda DAEŞ'ten kurtulacağız. Terörün dini, milliyeti olmaz. Biz Türkiye olarak Irak'ın birliği ve selametinden yanayız. Bunun için de mücadele edeceğiz."
Bir başka gazetecinin 'Muhalefet terörle mücadele konusunda hükümeti mezhepçilik gözeterek hareket ettiğine ilişkin iddiası var, bu konuda ne diyeceksiniz?' sorusuna ise Türkeş, "Allah muhalefete akıl fikir versin. Bakın biz sınırlarımızı mağdur olan tüm insanlara açtık. Onları içeri alırken ırk, mezhep sormadık. Muhalefet olmayan bir konudun sorun çıkarmaya çalışıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!