"Türkan hanımla ilgili bir gözaltı kararı yoktur"

Güncelleme Tarihi:

Türkan hanımla ilgili bir gözaltı kararı yoktur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2009 14:26

“Ergenekon” soruşturması kapsamında İstanbul'daki evinde arama yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın avukatı Hüseyin Karataş, “Öğrendiğimiz kadarıyla Türkan Hanım ile ilgili bir gözaltı ve yakalama kararı yoktur” dedi.Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saylan'ın hiçbir şekilde bir suça bulaşmış tarafı olmadığını, sağlık yönünden ise ağır rahatsız durumda olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Evdeki arama çalışmalarının bittiğini anlatan Karataş, şunları söyledi:

“Biz, herhangi bir şekilde bir suçla ilişkisi olmamasına rağmen toplanan belgeleri tutanak altına alıyor ve kendilerine teslim ediyoruz. Şu anda içeride herhangi bir sıkıntı yok. Türkan Hanım'ın sağlığı da iyi tahmin ediyorum. Yarım saat içerisinde tutanaklar tamamlanmış olacak ve arama kararının gerekleri yerine getirilmiş olacak. Öğrendiğimiz kadarıyla Türkan Hanım ile ilgili bir gözaltı ve yakalama kararı yoktur. Dolasıyla emniyetçi arkadaşlar belgeleri aldıktan sonra mahali terk edeceklerdir.”

Bir gazetecinin “Aramalar için ne gerekçe sundular?” şeklindeki sorusuna Karataş, şu yanıtı verdi:

“Hiçbir suçlama yok. Ergenekon kapsamında mahkeme kararına göre ilintili olabilecek delillerin ve belgelerin elde edilmesi. Alınan belgeleri söyleyeyim; tamamen özel... Yasal çalışmalar, mahkeme kararları, her yerde edinilebilecek belgeler olmasına rağmen onlar alınmıştır. İddianameler vardır. O iddianamelerle ilgili verilmiş mahkeme kararları vardır. Türkan Hanım'ın özel eşyaları vardır. AKP iddianamesi alınmıştır. AKP iddianamesinin bir fotokopisi bulunmuştur ki, ciddi bir suçun delilidir kendisi de... Parti kapatmasıyla ilgili açılan bir davanın iddianamesidir. Hiçbir delil, hiçbir belge, hiçbir suç unsuru yoktur. Sadece özel. Hatta şunu da söyleyeyim; bazı kanunların metinleri dahi, derneklerin yasalarına dair kanun metinleri de alınmıştır ve herhalde devlet arşivlerinden ve Adalet Bakanlığı'ndan temin etme imkanı yok.”

“BURADAN HASTANEYE GİRECEĞİZ”

Türkan Saylan'ın zaten rahatsız olduğunu ve bugün alınan kan değerlerinde de protein oranının bir hayli düşük ölçüldüğünü anlatan Karataş, “Büyük olasılıkla buradan hastaneye gideceğiz” dedi.

Karataş, içeride kaç polisin bulunduğuna ilişkin bir soru üzerine ise “8-10 polis var” dedi.

Bu arada, Saylan'a destek olmak amacıyla yakın arkadaşlarından gazeteci Leyla Umar ve Prof. Dr. Burhan Şenatalar da evin önüne geldi.

Evin önünde toplanan grup, Gençlik Marşı ve bazı marşları okurken, ellerinde “Atatürk'ün çağdaş, aydınlanmacı kadını Türkan Saylan hocamıza sahip çıkıyoruz”, “Hocam sizi kurda kuşa yem ettirmeyiz”, “Sayın hocam, biz çoğunluğuz, onlar azlar aslında, çok azlar”, “Laik bilim kadınımız Türkan Saylan'ın yanındayız” yazılı dövizler taşıdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!