Türk Yoğun Bakım Derneği'nden enfeksiyon etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Türk Yoğun Bakım Derneğinden enfeksiyon etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 16:49

Türk Yoğun Bakım Derneği'nden enfeksiyon etkinliği

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)-TÜRK Yoğun Bakım Derneği tarafından ''Organları Yetmezliğe Götüren Enfeksiyon'' konulu bölge toplantısı  Kayseri'de düzenlendi.  Etkinlikte ana tema olarak ''Sepsis'' tartışmaya açıldı
Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5’inci blok konferans salonunda Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından  ''Organları Yetmezliğe Götüren Enfeksiyon'' konulu  etkinlik  düzenlendi. Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Karamehmet Yıldız, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. İbrahim Özcan, Türk Yoğum Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uyar ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen doktorlar katıldığı etkinlikte, Başhekim Özcan, '' Organları Yetmezliğe Götüren Enfeksiyon'' konusunun tanıtım ve eğitiminin Türkiye’de ilk defa Kayseri’de yapıldığını söyleyerek ''Bu toplantı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde yapılması gereken bir konudur. Özellikle toplantı da konuşulacak konu eğitim faaliyetimize katkısı olacaktır. Çünkü sepsis konusunun, biz sağlık çalışanların bilgi ve tecrübelerini artıracağına inanıyorum''dedi.
Türk Yoğun Bakım Derneği ve  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uyar ise, ‘ Toplantıdaki amacımız güncel bilgileri üyeler ve sağlık çalışanları ile paylaşmaktır. Buradaki ana temamız Sepsis konusu olacak. Yani enfeksiyonun en şiddetli hali de diyebiliriz.  Dernek olarak Türkiye’nin her bölgesinde yoğun bakım ile ilgili konuları gündeme getirmek ve tartışmaya açmak amacındayız. Bu nedenle bölge toplantılarına ağırlık veriyoruz. Bu tür toplantıları ülkemizin başka bölgelerinde de sürdürmeyi düşünüyoruz’ diye konuştu. Program, katılımcıların enfeksiyon ile ilgili bilgileri açıklamasından sonra son buldu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!