Türk usulü kahvaltı Avrupa yolunda

Güncelleme Tarihi:

Türk usulü kahvaltı Avrupa yolunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 02:08

AVRUPA’da 7-8 milyon Türk yaşadığını ve damak tadına uygun yiyecekleri aradıklarını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Türk usulü kahvaltılıklar Avrupa’nın vazgeçilmezi olmadır” dedi.

Haberin Devamı

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada Avrupalı turistlerin Türk usulü kahvaltıyı çok beğendiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:
“Türk girişimciler olarak bunu iyi değerlendirmeliyiz. Çünkü, bugün Avrupa’da 20 milyar dolarlık bir kahvaltı pazarı bulunuyor. Bu da cari açığın en kısa yoldan kapanması demektir. Ülkemizde turistler tarafından beğenilen bu lezzetleri Avrupa’ya da taşımalıyız. Türk usulü kahvaltılıkların başında olan peynir, zeytin ve simit çeşitleri ile demleme çayın lezzeti artık Avrupa’nın vazgeçilmezi olmadır.

Tecrübeyi ihraç etmeliyiz

360 milyon tüketicinin yaşadığı Avrupa pazarında yer almamız ve bize özgü lezzetli yiyeceklerimizi tanıtmamız lazım. Franchise sistemi ile bu konudaki bilgi ve tecrübemizi Avrupa’ya ihraç etmeliyiz. Daha köy kahvaltısı, Van kahvaltısı gibi özel çeşitlerin yanında Simit, peynir, zeytin ve çay servisi yapan kahvaltı salonlarınada ihtiyaç var. TESK olarak bu tanıtımları önemsiyoruz ve bundan sonra bu tür tanıtımlara devam edeceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!