Türk: Operasyon hırsızlığı ortaya çıkarmak için yapılmadı

Güncelleme Tarihi:

Türk: Operasyon hırsızlığı ortaya çıkarmak için yapılmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 18:52

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Operasyonun nedeni hırsızsızlığı ortaya çıkarmaya yönelik değildir" dedi.

Haberin Devamı

Mardin'de, Kadim Akademi Derneği tarafından düzenlenen etkiniğe katılan Türk, gazetecilerin, "İstanbul merkezli operasyon" ile ilgili sorularını yanıtladı.

Türk, demokratik devleti esas alan bir yaklaşımın ortaya çıkmasında her zaman ısrarcı olduklarını belirterek, çoğulcu, katılımcı, demokratik bir Türkiye olmadan ülkenin şeffaflaşmasının ve demokratikleşmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Geçmişteki "derin devlet" ifadesinin yerine "paralel devlet" anlayışının ortaya çıktığını öne süren Türk, demokrasi esas almadığı zaman farklı adımlar ve grupların Türkiye'de iktidar olmak ve bir güç olarak kalmak istediğini ifade etti.

"Operasyonun nedeni hırsızsızlığı ortaya çıkarmaya yönelik değildir. Burada paralel devletin veya bazı güçlerin menfaatlerine dokunulduğu için operasyon oldu" diyen Türk, şöyle konuştu:

"Bu Türkiye'nin Ortadoğu'da ve dünyada yerini çok doğru koyamamasından kaynaklanan bir durumdur. Şimdi Türkiye'nin yeri nerede? Ortadoğu'da mı, Avrupa'da mı, demokratik devlette mi, yoksa ilişkileri günlük yürüten bir siyasette midir? Bu konuda hiçbir zaman karar veremediler. Bir tarafta dünya İran üzerinde bir ambargo uygularken, Türkiye farklı yollardan bu ambargoyu delmeye yönelik çalışmanın içinde oluyor. Biz görüyoruz ki bu operasyonun boyutları sadece cemaatle sınırlı olan bir operasyon değil. Yani Rusya'nın, ABD'nin, İran'daki ambargonun delinmesi ile ilgili bir operasyonun olduğu ortaya çıkıyor. Bütün deliller de onu gösteriyor."

Türk, operasyon sonrası yaşanan gelişmelerin her kesimi rahatsız ettiğini, aklı başında olan her kesimin de bu süreci sonlandırmasını istediğini bildirerek, şöyle devam etti:

"Bu süreç çok iç açıcı bir süreç değil. Gerçekten her aklı başında insanı rahatsız eden bir süreç. Bu tartışmalar başladığı zaman ucunun nereye kadar uzanacağını bilemezsin. Bugün bakıyoruz ki yavaş yavaş itirazlar, yavaş yavaş bu hükümeti savunan gruplar karşılıklı olarak sertleşiyor. Bu gelişmelerin yeni bir sürecin başlamasına vesile olmasını umut ediyoruz."

Bir gazetecinin, "Operasyonun süresini ve zamanı nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki sorusuna ise Türk, "Operasyon yapmak isteyen hangi kesim olursa olsun, en hassas dönemlerde ortaya çıkar. Türkiye bir yerel seçim arifesinde, hassas ve tartışmaların yoğunlaştığı bir süreç. Elbetteki kurşunu atan hedefe tam isabet edeceğini düşünerek o kurşununu atar. Bugün böyle bir hassas süreçte düğmeye basılması şaşkınlıkla karşılanacak bir durum değil" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!