Türk öğrenciler Alman firmalarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türk öğrenciler Alman firmalarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 12:33

Türk öğrenciler Alman firmalarla buluştu

Haberin Devamı

TAKEV Okulları ile Alman Kültür Merkezi’nin düzenlediği Alman Konsolosluğu’nun destek verdiği “Alman işletmeler Türk öğrenciler ile buluşuyorö isimli organizasyon 3. kez TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi Sahilevleri Kampüsü'nde gerçekleşti.

TAKEV Okulları öğrencileri ve İzmir’de Almanca dil eğitimi alan farklı liselerden yüzlerce öğrenci, Türkiye ve Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 7 ayrı alman işletmenin yöneticileri ile biraraya geldi.

Hugo Boss, Bosch, Dr. Oetker, Viessmann , Mahle ,Enercon ve AKG Termoteknik olmak üzere toplam yedi alman firmasının yetkilileri ,düzenlenen seminerlerde açtıkları standlarda öğrencilerle bir araya gelerek şirketlerin yapısıyla ve istihdam koşullarıyla ilgili detaylı bilgilendirme yaptı. Organizasyonun en renkli konukları ise “EBOW-Friends" adlı Alman Rap grubu oldu. Düzenledikleri workshopta katılımcı öğrencilerle gün boyunca beşte çalışması yapan grup üyeleri gün sonunda bir saatlik muhteşem bir performansla konser verdi. Grup üyeleri öğrencilerle yaptıkları besteyi de öğrencilerle birlikte seslendirdi. Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach, böylesi bir organizasyonun, ekonomik ve kültürel faliyetleri çok yoğun olan iki ülke açısından da çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Böylesine önemli ve başarılı bir organizasyona ev sahipli yaptığı için TAKEV Okulları’na teşekkür eden Gerlach, “ Türkiye’de 12 milyar dolarlık yatırımı bulunan Almanya için Türkiye’deki eğitim, iletişim ve yabancı dil eğitimi büyük önem taşıyor. Burada bulunan gençlerimiz, İngilizce’nin yanı sıra Almanca dil eğitiminin, geleceklerini şekillendirmekte ne derece önemli olduğunu bir kez daha görme ve anlama şansı yakaladılar" dedi. Organizasyona evsahipliği yapan TAKEV Okulları Genel Müdürü Gönül Ketenci ‘de yaptığı açılış konuşmasında Alman firmaların Ege ve Türkiye’de sahip olduğu istihdam potansiyeline dikkat çekerek, “ Türkiye’ye en yoğun sanayi yatırım yapan ülkelerin başında olan Almanya, Türkiye’nin de en önemli ticaret ortağıdır. Türkiye’de 5 bin 363 Alman şirketi vardır. Türkiye’ye giren her beş maldan biri Alman üretimidir. Bu durum Almanya ve Türkiye arasındaki çok güçlü ticaret bağlantılarının, bilim ve teknoloji transferinin ayaklarını oluşturur. İki ülke arasındaki sıkı ekonomik ilişkilerin sağladığı yararlarla Almanca bilgisi, iş piyasasındaki şansı arttırmaktadır" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!