Türk Kızılayı’ndan Kırşehirlilere davet

Güncelleme Tarihi:

Türk Kızılayı’ndan Kırşehirlilere davet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2018 11:46

Türk Kızılayı’ndan Kırşehirlilere davet

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR, (DHA)-TÜRK Silahlı Kuvvetleri Suriye’de başlattığı operasyonlar devam ederken Kırşehir Kızılayı kan bağış kampanyası başlattı. Türk Kızılayı’nın Cacabey Meydanı’nda konuşlandırdığı kan bağış TIRI ile Cacabey Meydanı yine buluşma noktası oluyor.

17 Ocak’ta başlayan ve 19 gün sürecek olan kampanyaya ilk gün itibarıyla Kırşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği görülürken, bir ünite kan ile 3 hayatın kurtarılmasına vesile olmak isteyenler Kızılay Kan Merkezi’nde de bağışlarını yapabilecekler. Türk Kızılayı Kırşehir Şubesi,  Cacabey Meydanı’nda gönüllü bağışçılarını bekliyor. Kan bağışını artırmak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yapılan kampanyaya her zaman destek veren Kırşehirliler, 4 Şubat’a kadar bağış tırında hayatların kurtarılmasına vesile olacak.

19 gün sürecek kampanyada bin ünite kan toplanılması planlanırken, sağlıklı olan 18 ile 65 yaş arası herkesin bağışta bulunabileceğini hatırlatan Türk Kızılayı Kırşehir Şube Başkanı Adnan Naci Uygur, kan toplayarak şifa bekleyen yüzlerce hastaya umut olan Türk Kızılayı Kırşehir Şubesi’nin gönüllü bağışçıları Kan Bağış Tırı’na beklediklerini belirtti. Türk Kızılayı Kırşehir Şube Başkanlığı olarak Kırşehir halkına çağrıda bulunan Türk Kızılayı Kırşehir Şube Başkanı Adnan Naci Uygur, “Kan bağış tırımız 17 Ocak İtibariyle Kırşehir Cacabey meydanında Ziraat bankası önünde halkımıza hizmet etmeye başlamıştır. 4 Şubat tarihine kadar da hizmet vermeye devam edecektir. Önemli bir sağlık problemi olmayan 18-65 yaş arası tüm değerli hemşerilerimizi kan bağışına davet ediyoruz. Kan bağışı ile ilgili merak edilen tüm soruları ve cevaplarını www.kanver.org sitesinde bulabilirsiniz. Türk Kızılayı’nın belli dönemlerde Türkiye genelinde kan stoklarında düşüşler yaşanabilmektedir. Bizim isteğimiz duyarlı Kırşehir halkımızın ve kamu çalışanlarımızın, tüm sivil toplum kuruluşlarımızın güvenli kan temini yapılabilmesi için kan bağışı kampanyamıza destek vermeleridir. Bu kapsamda Emniyet güçlerimize, askeri personelimize, Valilik personellerimize ve daha birçok kamu kurum ve kuruluşlarındaki personellerimizin yanı sıra duyarlılığı konusunda her zaman yanımızda olan değerli Kırşehir halkımıza seslenerek Kan Bağışı Kampanyamıza destek vermelerini istemekteyiz. Vereceğiniz desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ederim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!