Türk Kızılayı Şanlıurfa Bölge Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Türk Kızılayı Şanlıurfa Bölge Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 15:22

- Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kınık: "Avrupa Birliği'nden almış olduğumuz 38 milyon avro ek bütçeyle, toplum merkezlerimizin sayısını 16'ya çıkaracağız"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, Türkiye'de Suriyelilere yönelik 3 ilde bulunan toplum merkezi sayısını 16'ya çıkaracaklarını söyledi.

Kınık, bir otelde düzenlenen Türk Kızılayı Şanlıurfa Bölge Toplantısı'nda, bölge halkının Suriyeli mültecilere karşı "ensar" vazifesi gördüğünü hatırlattı.

Türk Kızılayının tarihten bu yana bağışçıları sayesinde çok sayıda muhtaç kişiye yardım yaptığını anlatan Kınık, "Bölgede yaşanan insanlık dramına karşı halkımızla birlikte seferber olduk. 3 milyon mülteci kardeşimizin acılarını azaltmaya çalıştık. Bunu yaparken onlara daima misafir gözüyle baktık. Bundan dolayı dünyada gönlü en zengin olan ülke Türkiye'dir" diye konuştu.
Suriyeli mültecilere karşı yalnızca insani yardım yapmadıklarını ifade eden Kınık, onların sosyal hayata tutunmaları için çeşitli faaliyetler ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini aktardı.
İstanbul, Konya ve Şanlıurfa'da Suriyelilere yönelik toplum merkezleri açtıklarını aktaran Kınık, amaçlarının uyum temelli çalışmaları yürütmek olduğunu ve bu merkezlerden ciddi verim aldıklarını ifade etti.

Yardıma muhtaç herkese ulaşmayı hedeflediklerini belirten Kınık, şöyle devam etti:
"Suriye krizinin 5'inci yılına giriyoruz. Temennimiz oradaki savaşın bitmesi ve herkesin yurduna kavuşmasıdır. Fakat tabii bu kardeşlerimiz bizde olduğu müddetçe onlara misafirimiz gibi bakacağız. Neler yapıyoruz peki? Mültecilerimize yönelik toplum merkezleri açtık. Şu an 3 ilimizde var. Burada onların uyumu için çalışmalar yürütüyoruz. Avrupa Birliği'nden almış olduğumuz 38 milyon avro ek bütçeyle toplum merkezlerimizin sayısını 16'ya çıkaracağız. Bu merkezlerimizde meslek edindirme, dil öğretme, psiko sosyal yönde özellikle çocuklara eğitim vermeyi, gençlerin yanlış örgütlerin eline düşmesini engelleme adına onlara eğitim verme onlara değer kazandırma ve sağlık hizmeti gibi faaliyetleri yürüteceğiz. Toplum merkezlerimizi, şubelerimiz ve gönüllülerimiz aracılığı ile daha etkin bir şekilde etkin hale getirmeyi düşünüyoruz."
Toplantıya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve diğer davetliler katıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!