Türk- İş'ten kadın vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Türk- İşten kadın vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 14:40

Türk- İş'ten kadın vurgusu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi ve TES-İŞ Sendikası Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal, hayatın her alanında üreten emekçi kadınlara sahip çıkacaklarını söyledi.
TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, 'Dünya Kadınlar Günü' denilerek hafifletilen 8 Mart'ın 'Dünya Emekçi (Üreten) Kadınlar Günü' olarak ifade edilmesi gerektiğini söyledi.  Üreten tüm kadınlara ve 8 Mart'a hayatın her alanında sahip çıkacaklarını söyleyen Ünal, "Üreten kadınların örgütlülüğü ve mücadelesi, ilk kez 8 Mart 1857'de ABD'nin New York kentinde daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve giden kadın işçilerin polisler tarafından fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamayarak ölmeleriyle gündeme geldi" dedi.
Kadın işçilerin cenaze törenine o gün 10 binlerce insanın katılarak onlara sahip çıktığını ifade eden Hacı Mevlüt Ünal, "Biz, kadınların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart'ta eşitlik isteklerini daha yüksek sesle dile getirmeye çalışıyoruz" dedi.
ÖRGÜTLÜ KADIN, GÜÇLÜ TOPLUM
Kadınların her alanda örgütlenmeleri gerektiğini ifade eden Hacı Mevlüt Ünal, "Biz sendikalar olarak toplumsal yaşamın her alanında aktif, söz sahibi ve lider kadınlar yaratmak, bölgesel ve uluslararası platformda ortak çalışmalara zemin oluşturmak gibi çalışmalar yürütmek durumundayız. Örgütlü kadın demek, güçlü bir toplum, güçlü bir ülke demektir. Emekçi kadınlar adına; bölgesel, ulusal ve evrensel olarak sosyal, siyasal, ekonomik ve de kültürel alanlarda çalışmalar yapmak amacıyla bir araya gelerek sinerji oluşturmak, proje ve faaliyetlere katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.
Türkiye'nin; evde, fabrikada, tarlalarda, ofislerde, sokaklarda, her yerde üreten kadınlarının, mücadele azmiyle, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde yürüdüklerini gördüklerini vurgulayan Ünal, "Kadınlarımızın iş hayatında, siyasette, eğitimde, toplumsal hareketlerinde etkinliklerini arttırarak, ekonomiye daha fazla kadın kazandırmayı hedeflerken, toplumun kalkınmasında, yapılanmasında kadının önemine dikkat çekmeyi hedefliyoruz" dedi.
TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' dolayısıyla kadınlara da çağrıda bulunarak, bütün kadınların sendikalarda, STK'larda bir araya gelmelerini, örgütlenmelerini istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!