Türk İş’ten "Kiralık İşçi Devri Geliyor" Eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Türk İş’ten Kiralık İşçi Devri Geliyor Eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 17:44

TÜRK İŞ ESKİŞEHİR TEMSİLCİSİ NECAT KILIÇ, İŞ KANUNU VE TÜRKİYE İŞ KURUMU KANUN DEĞİŞİKLİK TASARISINI ELEŞTİREREK, TASARININ YASALAŞMASI DURUMUNDA İŞÇİLERİN YÜZDE 25’İNİN ‘KİRALIK İŞÇİ’YE DÖNÜŞECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Türk İş Eskişehir Temsilcisi Necat Kılıç, İş Kanunu ve Türkiye İş Kurumu Kanun değişiklik tasarısını eleştirerek, tasarının yasalaşması durumunda işçilerin yüzde 25’inin ‘kiralık işçi’ye dönüşeceğini söyledi.
8 Şubat 2016 günü TBMM başkanlığına sunulan “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’ndaki değişiklik yapılmasına dair hazırlanan kanun tasarısını gündemine alan TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Necat Kılıç, söz konusu tasarının yasalaşması durumunda ileriye dönük ciddi yaralar açılacağını dile getirdi. Düzenlediği basın toplantısında, tasarıyla, iş yerlerinde çalışan işçi sayısının yüzde 25’i kadarının “Kiralık işçi” olmasına olanak sağlanacağını dile getiren Kılıç, ayrıca işverenin kiralık işçiyi istediği koşullarda çalıştırılmasının yolu açıldığını kaydetti. Söz konusu tasarının yasalaşmasına asla izin vermeyeceklerini savunan Kılıç açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Taşeronluk uygulamasını dahi çalışanlara aratacak olan bu düzenleme modern dünyanın adeta ‘paralı kölelik’ sistemidir. Çalışanların her türlü yasal güvenceden koparıldığı bu sistem çalışma hayatındaki dengelerin işçiler aleyhine ciddi biçimde bozulmasıyla sonuçlanacak ve çalışma barışını da tehlikeye atacaktır. Bununla güvencesiz çalışma yaygınlaşacaktır. Sendikalı olma hakkı çalışanların elinden alınacaktır. İşçiler güvencesiz çalışmaya mahkûm edilecektir. Bu tasarıdaki asıl endişemiz sendikasız işçilerimiz gelecekte işçi olacak çocuklarımızdır.”
Kılıç’ın basın açıklamasına TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların şube başkanları da destek verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!