Türk dünyasının ortak film hayali

Güncelleme Tarihi:

Türk dünyasının ortak film hayali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 14:38

Kazakistanlı yönetmen Ermek Tursunov’un “Yaşlı Adam”(The Old Man) filmi, Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde Antares AVM’de gala yaptı.

Haberin Devamı

Kazakistan-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 25. yılına özel düzenlenen gala gösteriminde konuşan Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk dünyasının ortak bir film çekmesini hayal ettiğini belirterek, “Türk dünyasının yapımcıları ortak bir film yapsınlar. Sadece 80 milyonluk ya da 18 milyonluk bir halkın sanat eseri değil, toplamda iki yüz milyonluk Türk dünyasının halklarının sanat eseri olacaktır. Film yapımcılarımızın katkılarıyla bunun gerçekleşebileceğini ümit ediyorum" dedi.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in Türk dünyasının birliği hakkındaki bir sözüne atıfta bulunan Büyükelçi Saparbekuly, söylerine şöyle devam etti:
“Cumhurbaşkanımız Nazarbayev'in bir ifadesi vardır, 'Türk dünyası siyasi alanda, ekonomik alanda, kültür ve eğitim alanında birlik olmalıdır' demektedir. Biz de bugün sanat alanında bir olduğumuza, aynı ortak kökten geldiğimize tanık oluyoruz.”
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ev sahipliğini yaptığı film galasına Kazakistan Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Aktoty R. Raimkulova, Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov ve Kazak yönetmen Ermek Tursunov katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!