Turgutlu'da atıksu arıtma tesisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Turgutluda atıksu arıtma tesisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 18:48

Turgutlu'da atıksu arıtma tesisi açıldı

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir, Turgutlu İlçe Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MASKİ) ortak projesi olan ve yapımı tamamlanan 37 milyon liralık yatırımın açılış töreni yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı MHP'li Turgay Şirin ve çok sayıda konuğun katıldığı açılış töreni bugün saat 15.00'de yapıldı. Açılışta konuşan Başkan Şirin, "Turgutlu için önemli bir yatırımı bir çevre yatırımını daha hizmete açıyoruz. Biz Turgutlu tarihinin en büyük çevre yatırımını yaparak doğru bildiklerimizi doğru bildiğimiz şekilde yapmaya devam edeceğiz. Biz ilçemizin bugünleri ve yarınları için önemi olan bu tesisi ilçemize kazandırmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün çevre ve altyapı yatırımlarına verdiği önem bu bereketli toprakların can simidi olacaktır. Ben tesiste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, "Halkımızın yaşadığı çevrenin temiz olması, içilen suyun temiz olması en az barınma ihtiyacı kadar önemlidir. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne temiz ve çevreci bir Manisa için altyapı ve çevre yatırımlarına önem verdik önem vermeye devam edeceğiz. Biz gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Manisa merkez, Gördes ve Turgutlu arıtma tesislerimiz eş zamanlı olarak ihaleye çıkmış yapımı ilk tamamlanan Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisimizi bugün açıyoruz. Ben bu tesisin yapımında emeği geçen tüm kurumlara, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmalar sonrası Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e bir tablo hediye etti. Heyet açılış kurdelesini dualar eşliğinde kestikten sonra tesiste bir gezinti yaparak bilgi aldı.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!