Türel'e, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı teklif edildi

Güncelleme Tarihi:

Türele, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı teklif edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 13:42

Türel'e, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı teklif edildi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - HÜRRİYET Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel, CNN Türk’te yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e, istifa eden Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’den boşalan Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı görevinin teklif edildiğini açıkladı.

CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü Programı’nın sunucusu ve Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın, ‘İstifası istenecek başka isimler var mı? Antalya deniyor mesela’ sorusuna Deniz Gürel şu cevabı verdi:

“Antalya konuşulduğu anda herkesin dikkatini çeken bir şehirdi. Biliyorsunuz Menderes Türel ve onun kadar ilgi çeken diğer isim de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’di. Birkaç il daha sayıldı. Ak Parti’de bu süreç niye yaşanıyor önce ona bakmak lazım. Ve bu sürecin sonu nereye kadar gidecek. 2014 yılı yerel seçim sonuçlarına bakıldığında, bu belediye başkanlarının oylarının parti oylarından fazla olduğu görülecektir. 2014'ten sonra ne olduysa, Ak Parti’nin ve Erdoğan’ın oyuyla belediye başkanlarının oyu arasında makas oluşmaya başladı. Bu makas Ak Parti’ye zarar vermeye başladı. 2019 yerel seçimleri Ak Parti için hayati bir seçim olacaktır. Burada bir oy düşmesi ondan sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyecektir."

Bu istifa sürecinin devamı geleceğini aktaran Deniz Gürel, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ancak anılan şehirlerden bazılarının istifasının gündemde olmadığını şöyle bir örnekle anlatmak istiyorum. Biliyorsunuz Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etmişti. Aynı zamanda Sağlıklı Kentler Birliği başkanıydı. Bugün benim Ak Parti Genel Merkezi’nden edindiğim bilgi, genel merkezden Menderes Türel aranıyor, pazartesi günü yapılacak seçimlerde Ak Parti’nin adayının kendisi olduğu söyleniyor. İstifa iddiaları gündeme getirilen Menderes Türel ile ilgili Ak Parti böyle bir projeksiyon çizerken, istifası istenir mi, istenmez mi bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ankara, İstanbul, Bursa ve Antalya kıymetli koltuklar. Hazır böyle bir furya başlamışken, bu kentler ile ilgili parti içinde hesapları olanlar, bu isimleri yönlendirmesiyle bu isimlerin gündeme gelmesi söz konusu olabilir."

SELVİ: GÖREVLERİNE DEVAM EDECEKLER

Aynı programa katılan Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi ise “Burada isimleri geçtiği için söylüyorum. Sayın Menderes Türel ve Fatma Şahin ile ilgili doğrusu benim görevden alınacaklarına ilişkin bir duyumum yoktur. Tam aksine, bunlar görevlerine devam edecek yönünde bir bilgi var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!