Türel: Işıklar'daki spor salonu yıkılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Türel: Işıklardaki spor salonu yıkılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 15:52

Türel: Işıklar'daki spor salonu yıkılmıyor

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Atatürk Spor Salonu'nun yıkıldığına yönelik haberlerin doğru olmadığını, kent müzesi kapsamında çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi son 4,5 yılın en düşük gündem maddesi sayısıyla toplandı. Mecliste 35 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerine geçilmeden önce CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer Çevikol, Büyükşehir Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti arasında imzalanan protokolün detaylarını sordu. Son protokol kapsamında cemiyetin belediye bünyesindeki kız yurdunu işletme hakkını elde ettiğini belirten Tuncer, "Neden özellikle dini bağlantılı bir derneğe verildi? Belediye neden kendi işletmiyor? Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ya da Atatürkçü Düşünce Derneği gibi derneklere neden bu tür yerler verilmiyor?" diye sordu.

'TÜRGEV İŞLETMEK İSTEMEDİ'

Başkan Menderes Türel, verdiği cevapta, söz konusu yurdu daha önce Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) işlettiğini söyledi. TÜRGEV'in artık burayı işletmek istemediğini belirten Türel, İlim Yayma Cemiyeti'nin buraya talip olduğunu kaydetti. Türel, "Cemiyet, kamu yararına bir dernektir. Hizmetlerin aksamaması için cemiyetten yana tercihte bulunduk. Belediye işletseydi ciddi maliyet oluşacaktı. Derneklere dini açıdan bakmak, bu tip benzetmeler ve sınıflandırmalar yapmak çok tehlikelidir. Başka derneklerden talep gelmedi. Herkese eşit düzeyde hizmet üretiyoruz. Başka dernekler talepte bulundu da biz mi vermedik?" dedi.

TÜREL'İN CHP'DEN TOKGÖZ RİCASI

Gündem maddelerine geçildiğinde ise CHP'li Recep Tokgöz gündem dışı söz istedi. Ancak Başkan Menderes Türel, Recep Tokgöz'ün bunu alışkanlık haline getirdiğini belirterek söz hakkı vermedi. Türel, "CHP'den rica ediyorum, Recep beyi grup sözcüsü yapsın, istediği kadar konuşsun" dedi. Söz alamayan Recep Tokgöz ise bağırarak sesini duyurmaya çalıştı. Tokgöz, Büyükşehir'in Antalya'nın hafızası ve değeri olan Işıklar Caddesi'ndeki spor salonunu yıktığını ileri sürdü. Tokgöz'e cevap vermeyen Türel, aynı soruyu soran sözcü Cansel Tuncer Çevikol'a şöyle cevap verdi:

"Bina yıkılmıyor, proje CHP'li Bekir Kumbul döneminin projesidir. Kurumlarda da devamlılık vardır, yıkılan bir bina yok. Herkesten daha fazla orada basketbol oynadım. Ayrıca alana yaptığımız Kent Müzesi kentin hafızasını silmez, tam tersi hafızayı canlı tutar. Atatürk Spor Salonu'nun yıkıldığına yönelik haberler doğru değil. Kent müzesi kapsamında çalışma yürütülüyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!