TÜRAP Fuarı'nda şehitler anıldı

Güncelleme Tarihi:

TÜRAP Fuarında şehitler anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 17:42

TÜRAP Fuarı'nda şehitler anıldı

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 3. Türk Arap, Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve 2. Türk Arap, Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarı'nın açılış töreninde, İstanbul'daki bombalı terör saldırısında yaşamını yitirenler anılıp, terör lanetlendi.

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) desteği, Türabexpo organizasyonu ile ve 22 Arap ülkesinden 500'e yakın işadamının katılımıyla, 12-15 Aralık tarihleri arasında, Çeşme Sheraton Otel'de düzenlenen fuarın açılış töreni, İstanbul'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Törene, İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, TÜRAP Genel Başkanı ve Türapexpo Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve çok sayıda Arap ülkesi büyükelçisi katıldı.

"AMACIMIZ, SEKTÖREL BAZDA TİCARİ PLATFORM OLUŞTURMAK"

Çeşme'deki iki fuarın birden organizasyonunu üstlenen TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'daki hain saldırıda ve terör saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Türkiye'de zor anlar yaşıyoruz. Ortak ekonomiyi desteklememiz gerekir. TÜRAP, her türlü projelerini, Türk-Arap işadamları için sunmaktadır. Türk-Arap ülkeleri arasında işbirliğinin güçlenmesi için çalışmaktayız. İşbirliğimizin başarılı olacağına inanıyorum. Organizasyonunu yaptığımız her iki fuarın da ana hedefi, yurt içindeki sektör üreticilerini, yurt dışı alım heyetleri ile bir araya getirip, sektörel bazda ticari bir platform oluşturmaktır. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"İZMİR, LİDER KENTLERDEN BİRİSİ"

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır da konuşmasında tarihten gelen köklü bağların olduğu Arap ülkeleri ile Türkiye arasında, son yıllarda giderek artan ticari ve ekonomik ilişkilerin, İzmir ve Ege Bölgesi genelinde de gelişip güçlenmesi yönünde fuarın önemli rol oynamasını dilediğini söyledi. Nasır, "Akdeniz'in yıldızı İzmir iş dünyası ile Arap iş dünyasının işbirliği ve İzmir'de Arap kardeşlerimizin yatırımı tercih etmeleri, ülkelerimize büyük kazanımlar sağlayacaktır. İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye'nin lider kentlerinden biri olarak, sosyoekonomik açıdan uluslararası üne sahip, çok yönlü bir çekim merkezi konumundadır. İzmir, çok önemli bir üretim ve ticaret merkezi olup, tarıma elverişli, verimli arazileri ile zengin tarımsal üretim ve hayvancılık yanında inşaat sanayisinde de gelişmiş önemli bir metropol ildir. Rüzgar enerji santralleri kurulabilecek rüzgar potansiyeline sahip alanları mevcuttur. Güneş enerjisi santralleri kurulabilecek güneş değerlerine sahip durumdadır. Turizm, tarım ürünleri, otomotiv, yedek parça, inşaat, inşaat malzemeleri ve diğer alanlarda, Arap ülkeleriyle mevcut ilişkilerini daha da geliştirmek için tüm koşullar mevcuttur" diye konuştu.

"TERÖRÜN SIFIR OLDUĞU GÜNLERİN YAKIN OLDUĞUNA İNANIYORUM"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ise ülkemizin olağanüstü günlerden geçtiğini vurgulayıp, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz adına şunu söyleyebilirim; biz hem dünya barışı için, hem ülkelerimizin barışı için her türlü desteğe hazırız. Bu fuar, ülkelerimiz için gerçekten çok önemli. Zamanlaması böyle bir güne denk geldi. Fakat, buradan çıkacak sonuçlar, bu tür olayların hiçbir yerde yaşanmaması için katkı sağlayacak sonuçlar olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Dünya tarihine ve kendi ülkelerimizin tarihine baktığımızda, ne kadar büyük zorlukları aşarak bu günlere geldiğimiz ortadadır. Onun için bu zorlukları görerek bu günlere çok daha sıkı sarılıyoruz. Bugün elde ettiğimiz kazanımları kimsenin bozmasına da izin vermeyeceğiz. Hiç kimseye verecek toprağımız yok. Bundan sonra teröre vermek istediğimiz, verebileceğimiz ya da vermemek için tüm gücümüzü göstereceğimiz, koruyacağımız bir ülkemiz var. Bildiğiniz gibi, dünyanın hiçbir yerinde terör sıfırlanamıyor. Ama terörün adeta sıfır olduğu günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Sizlere bugün, daha keyifli bir şeyler söylemek isterdim. İnanıyorum ki, hepinizin duyguları aynı. Dünyada ve ülkemizde büyük acılar yaşanmakta. Bu acılara hep beraber 'dur' diyelim. Bu toplantının, buna bir vesile olmasını diliyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından büyükelçilere, milletvekillerine ve Türk-Arap işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunanlara plaketler verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından da fuarın açılış kurdelesi kesildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır ve büyükelçilerle birlikte fuarda açılan stantları gezip, bilgi aldı.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!