'TÜDEMSAŞ, ülkemizin önemli bir değeri'

Güncelleme Tarihi:

TÜDEMSAŞ, ülkemizin önemli bir değeri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 16:25

'TÜDEMSAŞ, ülkemizin önemli bir değeri'

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ve İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş.'yi (TÜDEMSAŞ) ziyaret etti.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ve meclis başkanı Sedat Özata’yı ilk olarak makamında kabul ederek, şirketin faaliyetleri ve planlanan projeleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra genel Kaya ve Özata, genel müdür Koçaslan ile birlikte TÜDEMSAŞ bünyesinde bulunan, Üretim ve Onarım Fabrikaları, Kaynak Eğitim Merkezi, Kalite Kontrol Laboratuvarları ve Malzeme Sahalarını gezerek, yapılan faaliyetler hakkında teknik personelden bilgi aldı.

Gezi ve incelemelerinin ardından bir değerlendirme yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, "Geçtiğimiz günlerde, TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğümüzün organizesinde Sivas Valimiz Sayın Davut Gül’ün başkanlığında Sivas İl Özel İdaresi encümen toplantı salonunda, Demirağ 2'inci Organize Sanayii Bölgesinde yatırım yapacak ve halen demiryolu sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri bir araya geldik. Bu toplantı, ülkemiz ve Sivas adına çok mutlu olduğum, bizlere ümit veren önemli gelişmelere vesile olacak inşallah. Bizlerde bu minvalde, hem TÜDEMSAŞ’ı yerinde görelim hem de genel müdürümüzü ziyaret edelim istedik. Bu toplantının ne kadar doğru ve amacına uygun olduğunu, yapılan işlerin niteliğini TÜDEMSAŞ’ı gezdiğimizde yapılan çalışmalarda gördük. Hiç şüphe yok ki, TÜDEMSAŞ, ülkemizin ve Sivas’ın bir değeri. Bu atölyeler, ciddi manada ülke sanayisine ve bölgesel kalkınmaya tecrübe kazandırıyor. Bu tecrübe, inanıyorum ki 2'inci OSB’de yatırımcılarımıza da önemli katkı sağlayacak. İlimizde yan sanayinin gelişmesi çok önemseniyor. Bu kapsamda, hem şehrimizin potansiyelini değerlendirmek hem de istihdama nitelikli işgücü olarak katkı sunmak için çok önemli adımlar atılıyor. Bu adımların atılmasında ve bu projelerin ilimize kazandırılmasında bizleri cesaretlendiren Sayın Bakanımıza, gecesini gündüzüne katarak emek veren Sayın Valimiz Sayın Davut Gül’e, milletvekillerimize, bürokratlarımıza, iş adamlarımıza şükranlarımı sunuyor, ev sahipliğinden dolayı genel müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!