‘Trump’tan isabetli kararlar bekliyorum’

Güncelleme Tarihi:

‘Trump’tan isabetli kararlar  bekliyorum’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 23:50

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kabinesini şekillendirmeye başlayan ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’a ‘iş adamlığından devletin tepesine geldiğini ve taşıdığı büyük sorumluluğun kısa sürede farkına varacağını umduğunu’ söyledi.

Haberin Devamı

 Rusya lideri Washington’a “umutluyuz” ve “uyarıyoruz” mesajlarını aynı anda verdi. Rus NTV televizyonunda yayınlanan ‘Haftanın özeti’ programına katılan Putin, “Rusya Trump’tan ne bekliyor?” sorusuna “Rusya’nın belirlediği yeni dış politika dünyada güç dengesinin yeniden sağlanması üzerine kurulu. Tek kutuplu dünya artık mazide kalmıştır. Amerika’nın seçilmiş başkanı Donald Trump şimdi başarılı işadamı kategorisinden önde gelen devletin tepedeki siyasi yöneticisi oldu. Üzerine aldığı bu büyük sorumlulukların da kısa sürede farkına varacağını ümit ediyorum. Dolayısıyla başarılı iş adamının başkanlık koltuğunda da isabetli kararlar almasını bekliyorum” dedi.

ARAP BAHARI YORUMU

Günümüzde dünya için en ciddi tehditlerin Ortadoğu ve Suriye’den kaynaklandığına işaret eden Putin, “Zamanında Batı uluslararası hukuku hiçe sayarak başına buyruk işlere kalkıştı. Arap Baharı bu davranışların en hatalısıydı. Bu macera hayata geçirilmeye başlamadan önce bizim usta yöneticimiz rahmetli Yevgeni Primakov bizi ve onları uyarmıştı. Sonuçların yıkıcı olacağını söylemişti. Batı onu umursamadı. Bizim ise bu hadiseler başlarken karşı koyacak yeterli potansiyelimiz yoktu. Bu yüzden bile bile arka planda kalmak zorunda kaldık. Ancak günümüzde az önce de söylediğim gibi gidişat köklü biçimde değişmiştir. Artık ortada hesaba katılması gereken Rusya var. Bu maceralara girişenler de yeni koşullarda yavaş yavaş uluslararası hukuka saygıdan söz etmeye başladı. ABD ile Rusya ilişkilerinin de bu prensibi kılavuz edineceğini düşünüyorum. Biz çıkarlarımızı sonuna kadar savunacağız. Ama bu başkalarının hakkına el uzatacağımız anlamına da gelmiyor” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!