Trump ekibiyle ilk toplantılar başladı

Güncelleme Tarihi:

Trump ekibiyle ilk  toplantılar başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 01:08

Yeni ABD yönetimi ile ilk toplantılar bu hafta başladı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, hafta başında Washington’a giderek ABD Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray’da temaslarda bulundu. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da bugün Brüksel’de başlayan, NATO Savunma Bakanları Toplantısı, kapsamında ABD Savunma Bakanı James Mattis ile görüşecek.

Haberin Devamı

ABD’DE Donald Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından yeni yönetimle ilk toplantılar bu hafta yapılıyor. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, hafta başında Washington’a giderek Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray’da temaslarda bulundu. Müsteşar Yalçın’ın çantasında DEAŞ’la mücadele, Suriye’de güvenli bölge, olası Rakka operasyonu, ABD’nin YPG-PYD ile işbirliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın önümüzdeki aylarda yüz yüze görüşmesi gibi dosyalar bulunuyor.

IŞIK-MATTIS GÖRÜŞMESİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da bugün Brüksel’de başlayan NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında ABD Savunma Bakanlığı görevine getirilen James Mattis ile görüşecek. Işık, ilk olarak İspanya Savunma Bakanı Maria Dolores Cospedal Garcia ile bir araya gelecek, ardından İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti ile görüşecek.

Haberin Devamı

ÇALIŞMA YEMEĞİ

NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın birinci oturumuna katılacak olan Işık, ardından İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ile biraraya gelecek. NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ikinci oturumunun ardından Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ve ABD’li mevkidaşı ile görüşecek olan Bakan Işık, NATO Karargâhı’ndaki çalışma yemeğine katılacak. Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın yarın yapılacak üçüncü oturumundan sonra Gürcistan Savunma Bakanı Levan Izoria ile görüşecek. Işık, ardından NATO Gürcistan Komisyonu ve DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu savunma bakanları toplantılarına katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!