Trump: ABD nükleer gücünü artırmalı

Güncelleme Tarihi:

Trump: ABD nükleer gücünü artırmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 22:55

20 Ocak’ta ABD Başkanı olmaya hazırlanan Donald Trump, önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Moskova’nın nükleer yeteneklerini güçlendirme açıklamasının ardından benzer bir çağrı yaptı.

Haberin Devamı

Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Dünya, nükleer silahlar konusunda kendine gelene kadar ABD nükleer kapasitesini genişletmeli ve güçlendirmeli” ifadesini kullandı.

Trump döneminde Beyaz Saray sözcüsü olması beklenen Sean Spicer da “Halihazırda dünyada nükleer yeteneğini arttırmayı konuşan ülkeler var. ABD, gerekli yanıtı vermeden sırtını dayayıp olan bitenleri izlemeyecek” dedi.

SORUMSUZLUK SUÇLAMASI

Uzmanlar, ABD’nin eskiyen nükleer silah altyapısına işaret ederek, bunun modernleştirilmesi için gelecek 30 yılda 1 trilyon doların üzerinde harcama yapılması gerektiğini vurguluyor. ABD’de bulunan Silahlanma Kontrolü Birliği’ne göre ABD’nin 7 bin 100, Rusya’nın da 7 bin 300 nükleer savaş başlığı bulunuyor. Merkezi Washington’da olan Silahların Kontrolü Derneği’nin yöneticisi Daryl Kimball, “Başkan seçilen bir kişinin ya da bir başkanın, ‘kapasitenin genişletilmesi’ gibi ifadelerin anlamını bilmeden 140 harfli bir mesajla ABD’nin nükleer politikasında değişiklik yapması tamamen sorumsuzluktur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!