TRT Kürdi'de alt liglerdeki 25 maç canlı yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

TRT Kürdide alt liglerdeki 25 maç canlı yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 14:35

TRT Kürdi'de alt liglerdeki 25 maç canlı yayınlandı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA)-

TÜRKİYE'de, Süper Lig dışında kalan alt ligleri yayınlayan tek kanal olan TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalı TRT Kürdi, geride kalan sezonda 2, 3 ve ve Bölgesel Amatör (BAL) Ligi'nde toplam 25 maçı canlı olarak ekrana getirdi. En fazla izlenen maç ise, play off final maçında oynanan Diyarbekirspor-Ankara Demirspor mücadelesi oldu. 

ÇİFT DİLLİ ANLATIM SEÇENEĞİYLE MAÇ YAYINI
2008 yılında yayına başlayan TRT Kürdi, sporda alt liglerin de sesi oldu. Kanal, 2017-2018 sezonunda yayıncı kuruluşu olmayan alt liglerde her hafta bir maçı canlı yayınlayarak, bu alanda önemli bir açığı kapattı. 2'inci Lig, 3'üncü lig ve Bölgesel Amatör lig maçlarını naklen ekrana getiren kanal, maç yayınlarını hem Kürtçe hem de Türkçe anlatımla gerçekleştirerek Doğu ve Güneydoğu'nun dışında Türkiye'nin batısındaki sporseverlerin de maçları izlemesine olanak sağladı. Türkiye'nin yanısıra yurt dışında da izlenen maç yayınlarıyla dikkatleri üzerine çeken kanal, Bölgesel Amatör Futbol ligi'ne yükselme baraj maçları ve yine Efeler 1'inci ligi'ne yükselme voleybol Play-Off maçlarını da ekrana getirerek ilklere de imza attı.

EN FAZLA İZLENEN MAÇ DİYARBEKİR-ANKARA DEMİR
Geçen sezon toplam 25 maçı naklen yayınlayan TRT Kürdi'nin maç yayınları arasında en fazla izlenen karşılaşma ise, Diyarbekirspor-Ankara Demirspor 3'üncü Lig Play-Off final maçı oldu. Sezon boyunca Kürtçe, Zazaca ve Türkçe anlatım seçenekleriyle maç yayınlarını gerçekleştiren TRT Kürdi, yeni sezonda da alt liglerdeki maçlarını yayınlamaya devam etmesi bekleniyor. Kulüplerin ve sporseverlerin büyük bir teveccüh gösterdiğini belirten TRT Kürdi Haber Müdürü Gülabi Eryaman, "Bunu maç yayınlarına gösterilen ilgiden ve izlenme oranlarından anlıyoruz. İzleyenlerin ve spor camiasının memnun olması bizi de mutlu ediyor. Yeni sezonda da aynı inanç ve azimle maç yayınlarına devam edeceğiz. Çift dilli anlatım seçeneği nedeniyle maç yayınlarını Doğu ve Güneydoğu'nun yanı sıra Türkiye'nin batısındaki insanlar da izliyor. Bu durum aynı zamanda birlik,beraberlik ve kardeşlik ruhunun pekişmesi bakımından da anlamlı bir durum" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!